Advertisements
| | | |

קובה פטטה עיראקית

ארוחה שלמה ועשירה מהמטבח העיראקי במתכון אחד קל ופשוט להכנה!
בהשראת: גילה עדי
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
קובה פטטה עיראקית
Advertisements

ארוחה שלמה ומלאה בקציצה קטנה ישר מהמטבח העיראקי.

קובה פטטה מתכון מנצח לפסח ולכל השנה! קובה תפוח אדמה שכל כך טעימה שאין שום צורך בתוספות! מורכבת ממעטפת של תפוחי אדמה בשילוב בצק, ומטוגנת במילוי בשר בקר טחון עם בצל משדרג וטעם חמוץ בעדינות של רכז רימונים.

הכי נהוג להכין קובה פטטה לפסח או לקראת חגים ואירועים חגיגיים באופן כללי. מנת צד שתדהים את כל מי שיטעם, רק זהירות זה ממכר!

ספר המתכונים של גילה עדי

קובה פטטה עיראקית
צילום: גילה עדי

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

איך מכינים? הקליקו לסרטון המלא:

קובה פטטה עיראקית

קובה פטטה עיראקית

ארוחה שלמה ועשירה מהמטבח העיראקי במתכון אחד קל ופשוט להכנה!
ציון 4.50 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: גילה עדי
Advertisements

המצרכים

  • 3 תפוחי אדמה לא קלופים (הזן עם הקליפה האדומה)
  • 1 קורט מלח ופלפל שחור
  • מעט כורכום
  • 3 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 2 ביצים
  • פירורי לחם (קמח מצה בפסח)

למילוי:

  • 300 גרם בשר בקר טחון גס
  • 2 בצלים קצוצים
  • 1 כפית שטוחה בהרט
  • מעט רכז רימונים
Advertisements

אופן ההכנה

  • נתחיל בבישול את תפוחי האדמה, אחרי זאת נקרר נקלף ונגרד הפומפיה, נוסיף מלח, מעט כורכום, ו-3 כפות קמח תפוחי אדמה.
  • להכנת המילוי – נטגן את הבצל ונוסיף לו את הבשר הטחון עד להשחמה. אחרי זאת נוסיף את התבלינים ואת רכז הרימונים מלח פלפל שחור.
  • ניקח מעט מהבצק (כמו לקובות רגילות) ונשים מעט מהמילוי, סוגרים אותה ומשטחים.
  • למרוח עם היד ביצה לגלגל בקמח מצה לפסח או לחילופין בפרורי לחם
  • במצב זה אפשר להקפיא ואם רוצים נטגן אין אפילו צורך בהפשרה.
Advertisements

הערות וטיפים

המצרכים מספיקים לכמות של כ-20 יחידות
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
קובה פטטה מתכון עיראקית
צילום: גילה עדי

Advertisements


שאלות נפוצות: קובה פטטה מתכון לפסח

מה אפשר לשים במקום קמח תפו"א? עם קמח תפוחי אדמה זה יוצא נהדר הרבה יותר מקמח. אבל אפשר קמח רגיל.
חייב רכז רימונים? ממש לא חובה.
אפשר גם בתנור? או חייב טיגון? תנסי בתנור אפשרי אבל טעם אחר.
לא מוסיפים ביצה לתפוח אדמה? בבצק אין ביצה . בציפוי מעט מאד תערובת ביצה כדי שפירורי הלחם ייתפסו היטב. אפשר גם לטבול בקמח.

הבמה כולה שלכם:

"עם פירורי לחם ללא גלוטן. תודה לך על מתכון מדהים"
סוקר לירון ואיתמר

 

קובה פטטה מתכון
צילום: גילה עדי

 

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

מקור: גילה עדי

Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements