עוגת תפוזים פרווה כמו של פעם שתעשה לכולם שמח. מתכון עוגת תפוזים אוורירית מושלמת עם אינסטנט פודינג במרקם מעולה ומנחם. גם אוורירית וגם גבוהה וטעימה כך שכל ביס יעודד אתכם לתת עוד אחד עד שלא נשאר פירור! הכי מומלצת ליד כוס הקפה של הבוקר להתחיל יום מתוק כמו שצריך.
מתכון באדיבות: אורטל עמרם – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת תפוזים פרווה כמו של פעם
מצרכים
6 ביצים מידה L
1 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות פודינג וניל
2 כוסות קמח תופח + 1 כפית אבקת אפייה
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 כוס שמן
אופן הכנה
- קודם נחמם את התנור ל-180 מעלות למשך רבע שעה. נשים גם תבנית מים ומעליה נשים רשת כדי ליצור אדים על מנת שהעוגה תישאר אוורירית ולא חנק
- נקציף את הביצים עם הסוכר, והסוכר וניל למשך 7 דקות לא נדלג 7 דקות.
- אחרי זאת נוסיף ב-4 פעמים פעם שמן, ופעם תפוזים, פעם 3 כפות קמח, ולאחרונה הפודינג עד שהכל מתאחד (גם על שלב זה לא לדלג). נוסיף גם 1 כוס קוקוס ונערבב ידני בתנועות קיפול עם לקקן.
- נכניס את העוגה ל-40 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש
שאלות ותשובות
שאלה: המים איפה לשים למעלה או למטה?
תשובה: תבנית מים בשלב הרביעי והרשת בשלב השלישי.
שאלה: לשים תבנית עם מים ורשת לרבע שעה,האם צריך אחרי רבע שעה,להנמיך את המעלות?
תשובה: לא צריך להנמיך.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- ויקי מחלב: “אפשר גם עם 4 ביצים.. מעולה!”
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת תפוזים מושלמת וטעימה
- מתכון: עוגת תפוחים בחושה – שרה יוסף
- מתכון: עוגת לימון טורט
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!