| | | | |

פרנה מתכון מנצח במילוי בשר

רעיון נהדר ויצירתי חדש שמשדרג לנו את מתכון העראיס האהוב למשהו יותר מיוחד ומעניין.
בהשראת: סיון מלול
ציון 5 על ידי דירוג אחד
פרנה במילוי אנטריקוט ושומן כבש

עראיס בטוויסט – רעיון נהדר ויצירתי חדש שמשדרג לנו את מתכון העראיס האהוב למשהו אפילו יותר מיוחד ומעניין, שמורכב מלחם פרנה מושלם במילוי בשר אנטריקוט עסיסי וטרי עם שומן כבש בגריל,

שילוב זה נותן לנו טעם מפנק ומענג בכל ביס שנמס בפה. ואם במקרה, בטעות, שיישארו כמה, אפשר גם להקפיא לזלילה שנית!

ספר המתכונים של סיון מלול

פרנה במילוי אנטריקוט ושומן כבש
צילום: סיון מלול

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? הקליקו לסרטון הכנה:

פרנה במילוי אנטריקוט ושומן כבש

פרנה מתכון מנצח במילוי בשר

רעיון נהדר ויצירתי חדש שמשדרג לנו את מתכון העראיס האהוב למשהו יותר מיוחד ומעניין.
ציון 5 על ידי דירוג אחד
לדרג
באדיבות: סיון מלול

המצרכים

לפראנה:

  • 1 קילו קמח מנופה
  • 2 כפות שמרים
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף סילאן
  • ¼ כוס שמן זית
  • 3-4 כוסות מים חמימים
  • 1 כף מלח גס

למלית:

  • ½ קילו בשר אנטריקוט (טחון)
  • שומן כבש (40 גרם - קצוץ)
  • 1 בצל (גדול)
  • 1 צרור כוסברה
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • בהרט (לפי הטעם)
  • מלח (קורט)
  • פלפל שחור (לפי הטעם)
  • כמון (לפי הטעם)

אופן ההכנה

להכנת המלית:

  • נתחיל בטיגון בצל גדול קצוץ במחבת להשחמה.
  • אחרי זאת נוסיף לו את השומן ונטגן גם להשחמה קלה.
  • מוסיפים גם את הבשר הטחון ונמעך שהבשר יתפורר.
  • כעת מוסיפים חצי צרור כוסברה וחצי צרור פטרוזיליה קצוצים דק.
  • נתבל בקורט בהרט, מלח, כמון, ופלפל שחור לפי הטעם נערבב תוך טיגון של 3 דקות ומצננים.

להכנת פראנה:

  • נעבד את הבצק עם 3-4 כוסות מים ורק בסוף נרצה להוסיף את כף המלח הגס, נמשיך נעבד עוד 5 דקות.
  • נתפיח להתפחה של שעה ואז נקרוץ עיגול עם ידיים משומנות.
  • ממלאים בבשר וסוגרים, ואז נתפיח שוב פעם לעוד 20 דקות.
  • נאפה או בסיר גריל ואם אין לכם, לחמם מראש כרבע שעה את התנור על מצב גריל ונניח תבנית עם מים קרים בתחתית התנור לשמירה על לחות לאורך האפייה, ופשוט לאפות הכי קרוב לגריל משני הצדדים.
  • לא נזוז מהתנור כי זה נאפה מהר. לאחר שנוציא את הפיתות נניח אותו בתוך ציפית של כרית נקייה על שמצטננים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פרנה במילוי אנטריקוט

הבצק נראה דביק לעבודה, איזה בצק זה?
זה הבצק שלי להכל לפיצות לפוקאצות להכל ראי שאני עובדת ללא מערוך ועם ידיים משומנות הוא נוח לעבודה על משטחים.
בגריל? לא בתוכנית אפיה? אז אם זה גריל אז צריך להפוך?
בגריל, וכן להפוך.
אפשר לדעת בערך כמה זמן מכל צד?
עד שאת רואה שזה שחום.
אפשר להקפיא אחרי שמוכן?
כן בטח, ורצוי לחמם בתנור אפייה רגילה לקבלת קריספיות.
האם חייב סילאן בבצק?
לא חייב סילאן אפשר או כף דבש או כף סוכר נוספת.

 


הבמה כולה שלכם:
פרנה במילוי אנטריקוט ושומן כבש
צילום: ראניה מוכעבל

"תודה הכנתי וממש טעים!"
ראניה מוכעבל

פרנה במילוי אנטריקוט ושומן כבש
צילום: ורדית מזרחי

"תודה על מתכון מושלם!"
ורדית מזרחי

פרנה במילוי אנטריקוט ושומן כבש
צילום: יפה אפללו

"סיון מלול תודה לך על המתכון היה טעים טעים מאוד!"
יפה אפללו

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

אין טעים ומפנק מהמטבח המרוקאי – מסכימים? קבלו קורס מזורז איך לבשל כמו סבתא מרוקאית

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?