Advertisements
| | | |

עוגת מיץ תפוזים

אין על עוגת תפוזים קלאסית בטעם של פעם טעימה במיוחד ואוי כמה שהיא אוורירית!
בהשראת: נירית קקון
ציון 4.31 על ידי 23 דירוגים
עוגת מיץ תפוזים
Advertisements

אין על עוגת מיץ תפוזים קלאסית בטעם של פעם.

עוגת מיץ תפוזים טעימה במיוחד ואוי כמה שהיא אוורירית,

יוצאת עסיסית ונמסה בפה בטעם חמצמץ בעדינות של מיץ תפוזים.

מכינים בקלי קלות עם מתכון פשוט ומהיר

רק עשר דקות הכנה כולל שטיפת כלים, אז למה אתם מחכים?!

ספר המתכונים של נירית קקון

עוגת מיץ תפוזים
צילום: נירית קקון

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת מיץ תפוזים

עוגת מיץ תפוזים

אין על עוגת תפוזים קלאסית בטעם של פעם טעימה במיוחד ואוי כמה שהיא אוורירית!
ציון 4.31 על ידי 23 דירוגים
לדרג
באדיבות: נירית קקון

ציוד

כוס: כוס מדידה 
Advertisements

המצרכים

  • 2 כוסות קמח
  • 6 ביצים
  • ½ לימון
  • קליפת לימון (מלימון שלם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • ½ כוס שמן
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
Advertisements

אופן ההכנה

  • נפריד את הביצים, נקציף חלבונים (לבן) ונוסיף בהדרגה כוס סוכר.
  • נגרד קליפת לימון שלם לקערה אחרת.
  • נסחט חצי לימון לקערה. נוסיף את החלמונים (צהוב), סוכר וניל, שמן, מיץ תפוזים, חצי כוס סוכר. ונערבב טוב טוב.
  • נוסיף אחד אבקת אפייה, ו-2 כוסות קמח. ואז נערבב לעיסה חלקה ללא גושים.
  • בתנועת קיפול נוסיף את הקצף עד לערבוב טוב.
  • מומלץ להשתמש בתבנית עם חור.
  • נשפוך את כל התערובת לתבנית (אפשר לא לשמן את התבנית).
  • נכניס לתנור בחום 160 מעלות לשעה (אולי קצת יותר, נבדוק עם קיסם או שיפוד).
  • נוציא ונהפוך את העוגה כשהיא חמה על בקבוק (במידה ואין רגליים לתבנית) עד שמתקררת.
  • נהפוך את העוגה כשהיא קרה ונפזר אבקת סוכר.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: עוגת מיץ תפוזים

אפשר במקום קמח רגיל לשים קמח תופח?
אפשר.
לא הבנתי מזה הופכת על בקבוק?
מכניסה בקבוק של יין לתוך חור התבנית והופכת עד שהיא מתקררת ככה היא נשארת גבוהה אוורירית.
האם את הופכת ישר מהתנור כשהיא ממש חמה או מחכה קצת?
אני מיד הופכת ולא מחכה.
עוגת מיץ תפוזים
צילום: נירית קקון

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני עוגות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: Nirit Kakun

 

Advertisements

Similar Posts

6 Comments

  1. אני ממליץ חברים פשוט לחפש את המתכון של קרין גורן לעוגת תפוזים גבוהה ואוורירית.
    בנוסף מניסיון, כדאי לקנות ספציפית את התבנית שבתמונה שבמתכון.
    דבר אחרון – שימו כוס וחצי קמח במקום 2 כוסות. העוגה תצא סופר אוורירית ואתם עוד תודו לי על זה.
    אם אתם משתמשים בתבנית מרובעת גדולה חד פעמית מאלומיניום – גם הייתי מפחית את הקמח לכוס ורבע. מבטיח שהעוגה לא תיפול ותימס כמו ענן משגע בפה.

    1. היי מוטי!
      תודה רבה על התגובה.
      בדקנו את מה שאמרת לגבי העוגה של קרין גורן ומצאנו שבכל מתכוני עוגות התפוזים שלה יש מינימום 2 כוסות קמח, ובחלקם 2.5 כוסות.
      במתכון הזה יש 2 כוסות קמח, אבל כמובן אם יש מישהו רוצה לנסות להפחית ולראות איך יוצא זו החלטה שלו 🙂
      נ.ב. נשמח לראות אותך גם בקבוצת הוואטסאפ שלנו!

  2. האם אפשר להפוך כשהעוגה ממש חמה? האם בקבוק בירה מתאים לזה? איך דואגים שהעוגה לא תישפך על השיש והרצפה?

    1. אפשר להפוך את התבנית כשהיא חמה על בקבוק לחצי שעה, הפוך ולחלוטין לצנן …בסוף מעבירים סכין בדפנות והופכים שנית. בקבוק בירה יכול להתאים, תלוי איזה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements