עוגיות

עוגיות סהרוני שקדים/קוקוס

תתכוננו להתמכר לעוגיות המושלמות שאי אפשר להפסיק לאכול. עוגיות סהרוני שקדים/קוקוס טעימות במיוחד ונימוחות שמכינים מבצק חמאה פריך שנמס בפה, בתוספת אגוזים טחונים או קוקוס עסיסי, מכינים בצורת סהרונים יפהפיה שתעשה לכם תיאבון לחסל עוד ועוד. מצטערים מראש על כל העוגיות שתאכלו!

מתכון באדיבות: מלי מאירוב – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגיות סהרוני שקדים/קוקוס

מצרכים 

כמות: כ-30 עוגיות
כוס: כוס חד פעמי חמה

100 גרם חמאה או מחמאה
אבקת סוכר
גרידת לימון
תמצית וניל
מים/חלב
מלח
קמח
אבקת אפייה
קורנפלור
כוס שקדים טחונים / כוס קוקוס

אופן הכנה 

  • במיקסר עם וו גיטרה או בלישה ביד, נערבב 100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת חדר, או מחמאה. נערבב יחד עם חצי כוס אבקת סוכר, גרידת לימון מחצי לימון, כפית תמצית וניל, כף מים/חלב, ופחות מרבע כפית מלח. נערבב יחד
  • נוסיף 3/4 כוס קמח, חצי כפית אבקת אפייה, 2 כפות קורנפלור, כוס שקדים טחונים או כוס קוקוס. נלוש לבצק רך
  • נרים מהקערה ונקמח משטח עבודה, נגלגל את הבצק בקמח. נקרוץ ממנו חתיכות בגודל קצת יותר מזית, ונעשה נקניק על השיש, נקפל לצורת סהרון.
  • נניח בתבנית אפייה, נכניס לתנור שחומם מראש, נאפה על אפייה רגילה של 2 קווים על 170 מעלות, בערך ל-10 דקות. לא לזוז מהתנור כי זה נשרף ברגע! 
  • כשהעוגיות יוצאות מהתנור נחכה 10 דקות ונפזר אבקת סוכר
  • טים להצלחה: קודם כל לעשות כדור חלק מכל חתיכה ורק אז קצת ממש בין שתי כפות הידיים נחש ולעגל, כי הן תופחות מאוד.

שאלות ותשובות

שאלה: כמה שוקלת כל חתיכה?
תשובה: כל חתיכה שקלתי 12 גרם.

שאלה: האם צריך לשטח אותם מעט לפני האפייה?
תשובה: לא לשטח בשום אופן כי הם תופחות.

שאלה: מה עדיף את החלבי או הפרווה?
תשובה: חלבי טעים יותר.

שאלה:  כמה זה 3/4 כוס קמח?
תשובה: קחי כוס חד פעמי של קפה ותורידי ממנה 2 כפות גדושות.

שאלה: אפשר חצי קוקוס וחצי שקדים?
תשובה: כן יוצא מעולה.

שאלה: האם אפשר במקום אבקת סוכר לשים סוכר רגיל ומהי הכמות אם כן?
תשובה: חצי מכמות אבקת הסוכר. 

שאלה: איזה סוג קמח?
תשובה: קמח רגיל.

שאלה: לטחון שקדים עם קליפה?
תשובה: קונים שקדים טחונים בסופר, או אבקת שקדים.

שאלה: אפשרי לשים משהוא אחר במקום קרונפלור?
תשובה: זה עושה מרקם מעולה אבל אם אין שימי עוד כף קמח ועוד חצי כפית אבקת אפיה.

עוגיות סהרוני שקדים וקוקוס

תמונות ותגובות מהגולשים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

עוד מתכונים מבוקשים:

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker