| | |

עוגיות סהרוני שקדים/קוקוס

מוכנים להכין יחד סהרוני שקדים וקוקוס מעולים? מדובר בעוגיות מיוחדות במינן במתכון שונה מכל השאר
בהשראת: מלי מאירוב
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
סהרוני שקדים פרווה, סהרוני שקדים מלי מאירוב

מכירים את זה שאתם קונים מוצר ומקבלים עליו אחריות לכמה שנים! אז אותו דבר במתכון המושלם הזה של סהרוני שקדים, שעליו תקבלו אחריות לכל החיים, כי הטעם תמיד יהיה מופלא, העונג תמיד יהיה הנאה צרופה על הלשון וההכנה לעולם תהיה קלילה ופשוטה.

אז… מוכנים להכין יחד סהרוני שקדים וקוקוס מעולים? מדובר בעוגיות מיוחדות במינן עם מתכון שונה מכל השאר שביס קטן מהן ופירור אחד לא נשא.

את הסהרונים מכינים מבצק חמאה פריך שנמס בפה, בתוספת שקדים, אגוזים טחונים או קוקוס עסיסי ומקבלים עוגיות מתמוססות ונימוחות, ופשוט ממכרות, עם שילוב מושלם של חמאה (או מחמאה), גרידת לימון מרעננת, תמצית וניל ריחנית, קורנפלור לתפיחה מושלמת וכוס שקדים טחונים וקוקוס.

מערבבים הכל, קורצים סהרונים לצורות מהממות, אופים כמה רגעים, רק 10 דקות, ומקבלים לא פחות מ-25-30 עוגיות. מפזרים מעליהן אבקת סוכר לעונג מתוק במיוחד שיבואו מושלם עם תה או קפה חם.

ספר המתכונים של מלי מאירוב

 

סהרוני שקדים פרווה, סהרוני שקדים מלי מאירוב
צילום: מלי מאירוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

סהרוני שקדים פרווה, סהרוני שקדים מלי מאירוב

עוגיות סהרוני שקדים/קוקוס

מוכנים להכין יחד סהרוני שקדים וקוקוס מעולים? מדובר בעוגיות מיוחדות במינן במתכון שונה מכל השאר
ציון 4.17 על ידי 6 דירוגים
לדרג
באדיבות: מלי מאירוב

ציוד

כוס: כוס חד פעמי חמה
תבנית אפייה בינונית

המצרכים

  • 100 גרם חמאה / מחמאה
  • ½ כוס אבקת סוכר
  • גרידת לימון (מחצי לימון)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף מים/חלב
  • ¼ כפית מלח (קורט)
  • ¾ כוס קמח
  • ½ כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 1 כוס שקדים טחונים / כוס קוקוס

אופן ההכנה

  • במיקסר עם וו גיטרה או בלישה ביד, נערבל 100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת חדר, או מחמאה.
  • לערבב יחד עם חצי כוס אבקת סוכר, גרידת לימון מחצי לימון, כפית תמצית וניל, כף מים/חלב, ופחות מרבע כפית מלח.
  • להוסיף 3/4 כוס קמח, חצי כפית אבקת אפייה, 2 כפות קורנפלור, כוס שקדים טחונים או כוס קוקוס. נלוש לבצק רך.
  • להוציא מהקערה ונקמח משטח עבודה, נגלגל את הבצק בקמח.
  • לקרוץ ממנו חתיכות בגודל קצת יותר מזית, ונעשה נקניק על השיש, נקפל לצורת סהרון.
  • להניח בתבנית אפייה, נכניס לתנור שחומם מראש.
  • לאפות על אפייה רגילה של 2 קווים על 170 מעלות, בערך ל-10 דקות. לא לזוז מהתנור כי זה נשרף ברגע!
  • כשהעוגיות יוצאות מהתנור לחכות 10 דקות ונפזר אבקת סוכר.

הערות וטיפים

טיפ להצלחה: קודם כל לעשות כדור חלק מכל חתיכה ורק אז קצת ממש בין שתי כפות הידיים נחש ולעגל, כי הן תופחות מאוד.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

עוגיות סהרוני שקדים וקוקוס


שאלות נפוצות: סהרוני שקדים פרווה

כמה שוקלת כל חתיכה?
כל חתיכה שקלתי 12 גרם.
האם צריך לשטח אותם מעט לפני האפייה?
לא לשטח בשום אופן כי הם תופחות.
מה עדיף את החלבי או הפרווה?
חלבי טעים יותר.
אפשר חצי קוקוס וחצי שקדים?
כן יוצא מעולה.
האם אפשר במקום אבקת סוכר לשים סוכר רגיל ומהי הכמות אם כן?
חצי מכמות אבקת הסוכר.

 


הבמה כולה שלכם:
סהרונים
צילום: ריטה אוסיפוב

"יצא אליפות!"
ריטה אוסיפוב

 

סהרונים
צילום: מורן אברהם

"הכנתי תודה על מתכון מושלם!"
מורן אברהם

סהרונים
צילום: איילת קריטי

"מושלם!"
איילת קריטי

 


רק עוד דבר אחד אחרון!

סהרוני שקדים מלי מאירוב

אומרים שאוכל הוא סוג של נחמה וכשמתחשק לאכול ארוחה טובה ומרחיבת לב לאחר שבוע עמוס, אין ספק שמאכלים פשוטים, עם טעם של פעם, הם אלה שעושים את העבודה.

עוד מתכונים נוסטלגיים מושלמים מחכים באתר, אז כנסו ותכינו ארוחה מרחיבת לב למשפחה!

 

לעוד מתכונים מוזמנים לעקוב גם בדף “המתכונים של מלי מאירוב” | בקבוצתה “לאפות ולבשל עם מלי מאירוב

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?