| |

כרובית עם בשר עטופה בבצק עלים

 מנה יצירתית ואומנתית של כרובית מופלאה שעטופה בשכבת בשר טחון עסיסי!
בהשראת: רונית ליאור ואיריס לוי
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
כרובית עם בשר עטופה בבצק עלים

אם גם אתם מחפשים מנה עיקרית ומרשימה לאירוח הבא שלכם, הגעתם למקום הנכון.

מנה יצירתית ואומנותית של כרובית מופלאת שעטופה בשכבת בשר טחון עסיסי במגוון תיבולים משדרגים, ועוטפים שנית בבצק עלים פריך.

מגישים לשולחן ופורסים לעיני האורחים ומובטחת לכם הפתעה אמיתית!

כרובית עם בשר עטופה בבצק עלים
צילום: איריס יהושוע לוי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

כרובית עם בשר עטופה בבצק עלים

כרובית עם בשר עטופה בבצק עלים

 מנה יצירתית ואומנתית של כרובית מופלאה שעטופה בשכבת בשר טחון עסיסי!
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
לדרג
באדיבות: רונית ליאור ואיריס לוי

המצרכים

  • ½ קילו בשר טחון
  • 1 בצל
  • 1 כרובית
  • 2 ביצים
  • שמן זית (לפי הטעם)
  • מלח (לפי הטעם)
  • פלפל שחור גרוס (לפי הטעם)
  • צ'ילי מתוק (לפי הטעם)
  • פטרוזיליה (לפי הטעם)
  • כוסברה (לפי הטעם)
  • 1 חבילת בצק עלים

אופן ההכנה

  • ניקח כרובית גדולה וננקה אותה מהעלים הירוקים.
  • נרתיח במים עד שהיא מתרככת חצי.
  • נוציא מהגז ונניח על נייר אפייה .
  • נפזר שמן זית, מלח, ופלפל גס. אפשר גם להוסיף גם צ'ילי מתוק מעט.

הכנת הבשר:

  • נכין עיסה של בשר טחון עם פטרוזיליה, כוסברה, בצל קצוץ שמן זית, מלח ופלפל. כמו לקציצות.
  • נניח את גוש הבשר מעל לכרובית (אחרי שהתקררה) ונתחיל לסדר את הבשר עם הידיים על הכרובית כלפי מטה, עד שכמעט נצפה את כל הכרובית.
  • נרדד בצק עלים לשני ריבועים גדולים.
  • עם הראשון נעטוף את הכרובית ונמשוח אותה בביצה.
  • את הריבוע הנוסף לחרוץ בקווים ונניח בעדינות על השכבת בצק הראשונה.
  • נמרח את הבצק בביצה.
  • נשים לתנור על 180 מעלות למשך שעה וקצת, עד שהבצק עלים משחים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: כרובית עם בשר

האם הכרובית לא חסרת טעם?
ממש לא לפני שאת עוטפת אותה בבשר את מתבלת אותה איך שאת אוהבת.
היא  לא מגירה מלא נוזלים?
אחרי שהרתחת את הכרובית את מניחה אותה במסננת להגיר נוזלים וגם להתקרר והשאר זה פשוט מאוד.
הבשר מתבשל בשלמות?
כן.
טיגנת את הבשר לפני שמצפים?
לא.

 


הבמה כולה שלכם:
כרובית עם בשר עטופה בבצק עלים
צילום: רעות מרזוק

"עשיתי יצא מושלם!"
רעות מרזוק

כרובית עם בשר עטופה בבצק עלים
צילום: נגה רובין פרץ

"הכנתי גם, יצא ליגה…!"
נגה רובין פרץ

 

כרובית עם בשר עטופה בבצק עלים
צילום: איריס יהושוע לוי
כרובית עם בשר עטופה בבצק עלים
צילום: רונית ליאור

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

Similar Posts

6 Comments

    1. היי סימה!
      אנחנו לא ממליצים מפני שיש הבדל ביניהם מבחינת המרקם. בצק פילו הוא דק מדי ונוטה להישבר.
      בהצלחה 🙂

    1. היי ברברה!
      תודה רבה על התגובה החשובה שלך.
      תיקנו את המתכון וכעת הוא מדויק יותר 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?