מתכון באדיבות: שרה יוסף – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: פריקסה מתכון אותנטי ומשגע
מצרכים
כוס: כוס חד פעמי קר
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כף מלח
1 ביצה
3 כוסות מים
1/2 כוס שמן
1 אבקת אפיה
מילוי:
אריסה
טונה
ביצה קשה
תפוח אדמה
סלט ירקות קצוץ
זיתים ירוקים ושחורים
פלפל שיפקה ומלפפון חמוץ
לימון כבוש
אופן הכנה
- נשים בקערה שמרים, סוכר, וכוס מים פושרים. נמתין רבע שעה ונוסיף את שאר המצרכים ואז נלוש לקבלת בצק נעים. לכבות ונתפיח חצי שעה, נוציא אוויר ושוב נתפיח התפחה של חצי שעה.
- נחלק לכדורים ולתת לנוח. נעשה צורה ולתת לנוח רבע שעה בערך שיתפח. נחמם שמן ונטגן על אש נמוכה עד לקבלת צבע חום זהוב.
- נפתח כל לחמניה ונמלא עם המילו
שאלות ותשובות
שאלה: כמה יחידות יוצא בק"ג?
תשובה: תלוי בגודל אני אוהבת להכין קטנים בערך 17.
שאלה: איך את מעבירה לטיגון והצורה נשמרת לך?
תשובה: לשים לב שכל אחד נמצא על נייר אפיה בנפרד, מרימים מהנייר ישר לשמן.
שאלה: חריצים בבצק עושים עם סכין?
תשובה: כן.
שאלה: האם אפשר לאפות ולא לטגן?
תשובה: אפשר אבל לא יוצא טעים כמו מטוגן.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- נטף לאה: "אלופה"
אין ויכוח שכולם מתים על פריקסה מפנק, אבל אם בא לכם לגוון עוד יותר, קבלו עוד מתכון לפריקסה הכי מושלם >> פריקסה מתכון
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: לחמניות שום ועשבי תיבול
- מתכון: חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
- מתכון: מאפה בצק עלים במילוי שוקולד
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
היי
האם אפשר להכין את הבצק בערב ךהתפיח במקרר ובבוקר לעשות צורות לתת עוד התפחה קצרה ולטגן?
היי אסתי!
כן, את בהחלט יכולה להתפיח במקרר כל הלילה ולתת עוד התפחה בבוקר.
בהצלחה 🙂
האם הטיגון נעשה בשמן עמוק?
היי שרית, פריקסה מטגנים בשמן עמוק בטמפרטורה של כ160-150 מעלות, כך נבטיח שהפריקסה מוכן מבפנים גם ולא נשאר בצקי כשפותחים את הלחמנייה. בהצלחה!
יצא פשוט מעולה !!! הבצק מדהים !!!
תודה רבה !! הילדים עפו על זה !
שמחים שאהבת, תמיד תענוג לשמוע! את מוזמנת לדרג את עמוד הפייסבוק שלנו ולעזור לנו להמשיך לשתף מתכונים נפלאים: https://www.facebook.com/pg/matkonimmetukim/reviews/