מתכון באדיבות: אוריה אלמקייס קדושים – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת תפוזים ספוג אוורירית ומושלמת
מצרכים
תבנית: 4 אינגליש קייק
כוס: כוס חד פעמית קרה
7 ביצים מופרדות
2 כוסות סוכר
כוס שמן
2 וחצי כוסות קמח מנופה
1 וחצי כוסות מיץ תפוזים סחוט טרי
1 אבקת אפייה
אופן הכנה
- במיקסר נקציף את החלמונים (הצהוב) עם כוס סוכר, בהדרגה נוסיף את השמן, ואז את הקמח ואת אבקת האפייה. אחרי שהכל מעורבב נוסיף את מיץ התפוזים שסחטנו ונערבב הכל יחד
- בקערה נפרדת נקציף את החלבונים הלבן של הביצה עם הכוס סוכר שנשארה
- בתנועות קיפול נערבב את 2 התערובות.
- נאפה בתנור על 180 מעלות
- כשהעוגה מוכנה, נכבה את התנור ונשאיר בפנים עד קירור אחרת מאבדת מהצורה היפה שלה
שאלות ותשובות
שאלה: כמה זמן אפייה?
תשובה: להסתכל שהעוגה מקבלת צבע שזוף לנעוץ קיסם או סכין ואם הם יוצאים יבשים היא מוכנה. לא להוציא לתת לה להתקרר בתוך התנור.
שאלה: קמח תופח אפשר או רק רגיל?
תשובה: אפשר רגיל עם אחד אפייה. לא ניסיתי עם קמח תופח.
שאלה: את מקציפה את החלמונים עם הסוכר ?הבנתי נכון? לא חלבונים?
תשובה: גם חלמונים גם חלבונים.
שאלה: אפשר בלי להקציף?
תשובה: המתכון הוא רק עם הקצפה. זה מה שנותן לה את המרקם.
שאלה: גודל ביצים?
תשובה: ביצים L.
שאלה: אופים על טורבו או רגיל ?
תשובה: אפייה רגילה.
שאלה: לחמם את התנור לפני?
תשובה: כן.
שאלה: להשאיר בתנור סגור להתקרר ? לא לפתוח?
תשובה: כן סגור.
שאלה: צריך לשמן את התבניות?
תשובה: אין צורך.
שאלה: היא לא יוצאת מתוקה מדי עם שתי כוסות סוכר? אני רגילה לעשות עם אחת
תשובה: היא יוצאת מתוקה אבל לא מידי. אני תמיד מורידה איזה רבע כוס וזה יוצא עדיין טעים.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- יסמין מכלוף: “תודה רבה ממש טעימה”
- שמרית אהרוני: “נראית אש”
- גיטה גואטה: “תודה רבה יצא ממש טעים”
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת תפוזים מושלמת וטעימה
- מתכון: עוגת תפוחים בחושה – שרה יוסף
- מתכון: עוגת לימון טורט
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
בס”ד
היי חייבת לציין שברוך השם אפיתי לשבת ואהבו ממש!
מה שכן כשפתחתי לבדוק אם נאפתה וכמובן השארתי בתנור ,העוגה צנחה באמצע…אולי לא לפתוח כלל? ידוע לי שבדכ הופכים את העוגה שלא תצנח ואהבתי שלא צריך את זה פה אך אולי לא צריך לפתוח?
בס”ד
חייבת לציין שב”ה אפיתי למשפחה ואהבו ממש!מה שכן היא צנחה…יכול להיות כי פתחתי אחרי 45 דק בערך לבדוק אם נאפתה מספיק
פעם ניסיתי מתכון דומה שהיה רשום להפוך את התבנית וממש אהבתי שפה אין צורך..אשמח להכוונה אלופה
בס”ד
חייבת לציין ששבוע שעבר ברוך השם אפיתי למשפחה ואהבו ממש רק שהיא צנחה לי באמצע..אולי כי פתחתי אחרי 45, דק לבדוק אם נאפתה?ניסיתי פעם מתכון דומה שצריך להפוך תבנית עם חור ואהבתי שפה אין צורך..אשמח להכוונה אולי לא אפתח כלל?