Advertisements
| | | |

עוגת גבינה קרה שכבות

3 שכבות של עונג ואושר זה בדיוק מה שאתם צריכים כרגע - עוגת גבינה קרה טעימה ברמות!
בהשראת: נועם זיגדון
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
עוגת גבינה קרה שכבות
Advertisements

עוגת גבינה קרה טעימה ברמות ומנצחת שמכינים בשלוש שכבות יפהפיות!

שתי שכבות של בצק מפנק ובפנים מילוי גבינה מלטפת ומהממת.

טקסטורות שונות ומרקמים מנחמים בכל ביס – אין אפשרות לא להתמכר מידית!

ספר המתכונים של נועם זיגדון

עוגת גבינה קרה שכבות
צילום: נועם זיגדון

Advertisements

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

עוגת גבינה קרה שכבות

עוגת גבינה קרה שכבות

3 שכבות של עונג ואושר זה בדיוק מה שאתם צריכים כרגע - עוגת גבינה קרה טעימה ברמות!
ציון 4.43 על ידי 7 דירוגים
לדרג
באדיבות: נועם זיגדון

ציוד

1 תבנית חד פעמית בינונית
1 כוס חד פעמית חמה
Advertisements

המצרכים

לבצק

  • 3 כוסות קמח
  • 1 חבילה חמאה רכה (200 גרם )
  • 2 חלמונים
  • 1 כף סוכר
  • ½ כף שמרים
  • ½ כוס חלב

למילוי

  • 1 ק"ג גבינה
  • ½1 כוסות סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
  • 1 גביע שמנת /אשל
  • 3 ביצים
Advertisements

אופן ההכנה

  • נלוש את מרכיבי הבצק לבצק חלק ואחיד.
  • נכניס למקרר לרבע שעה.
  • נחלק אותו ל-2 חלקים שווים .
  • נשטח חצי מהבצק על התבנית.
  • נשפוך מעל הבצק את המילוי
  • נפתח את הבצק השני בגודל התבנית ונניח מעל המילוי.
  • נאפה ב- 140°על טורבו כשעה.
  • נפזר אבקת סוכר.
Advertisements
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements


שאלות נפוצות: עוגת גבינה קרה

לבצק החלב צריך להיות קר או פושר?
אפשר קר.
העוגה עולה אפילו שלמעלה יש שכבה של בצק?
כן! הבצק שלמעלה לא ייכנס בפנים בעוגה. יוצאת כמו בתמונה.
אפשר לאפות רגיל בתנור בלי טורבו?
כן אבל רצוי טורבו.
צריך להקציף את חומרי המילוי?
לא, מספיק לערבב עם כף או מקצפה ידנית.
אפשר הסבר איך אני מניחה את הבצק מעל המלית?
תפתחי את הבצק לגודל הרצוי תגלגלי אותו על המערוך תניחי מעל התבנית ותגלגלי לאורך התבנית.

 

עוגת גבינה קרה שכבות
צילום: נועם זיגדון

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

Advertisements

Similar Posts

15 Comments

    1. היי יפה!
      בעיקרון, לא משנה באיזו כוס את בוחרת להכין את המתכון, כל עוד את משתמשת באותה כוס לכל אורכו.
      כוס חד פעמית חמה היא בדרך כלל 200 מ"ל (זה משתנה ממותג למותג), אבל את בהחלט יכולה ללכת לפי מידת כוס אוניברסלית שהיא 240 מ"ל.
      בהצלחה 🙂

    1. כל עוד כמות השמרים בקמח היא באותו יחס כמו זה שבמתכון אז באופן כללי אין בעיה. בהצלחה!

  1. האם ניתן להמיר את המרגרינה בבצק לשמן? איני אופה עוגות מיוחדות בגלל המרגרינה או החמאה.ואני יודעת לאפות,הבעיה שכל הבצקים הנימוחים הינם עתירי חמאה/מרגרינה.הילדים מבקשים לא להכין רק עם שמן,וכידוע פצק פריך עם שמן,זה לא פריך

  2. המתכון נראה מעולה. סליחה על ההערה, לא עברו כבר הזמנים שבהם כלי המידה עשויים מכלים חד פעמיים? כדאי, רצוי ומומלץ למען אלה מאיתנו שמעוניינים לשמור על איכות הסביבה, להשתמש בכוס מידה כאומדן.
    תודה

    1. צודקת ביותר הדס, אך למען הדיוק במתכון אנו מציינים את הכלי בו השתמשה בעלת המתכון המקורית. כל עוד שומרים על היחס ניתן להשתמש לחלופין גם בכלי מידה רב פעמי, בהצלחה!

  3. המתכון נראה מעולה. סליחה על ההערה, לא עברו כבר הזמנים שבהם כלי המידה עשויים מכלים חד פעמיים? כדאי, רצוי ומומלץ למען אלה מאיתנו שמעוניינים לשמור על איכות הסביבה, להשתמש בכוס מידה כאומדן.
    תודה

    1. צודקת לגמרי.
      ממש דבילי להשתמש בכוס חד פעמית לבישול כשאפשר לקנות ב 15 שח סט כוסות מדידה

      1. היי שחר, תודה על התגובה שלך!
        הצדק עימך, אך נשמח להבהיר את העניין בכל זאת:
        מתוקים הוא אתר שמפרסם מתכונים מקוריים של בשלנים מכל רחבי הארץ. לפיכך, אנו בוחרים שלא לשנות את המתכונים אלא להשאיר אותם כפי שהם, אותנטיים.
        עם זאת, אנחנו כן פועלים כעת לציין מ"ל במתכונים האלה (כוס אוניברסלית היא 240 מ"ל, אך היא גדולה יותר מכוס חד פעמית קרה, למשל).

        באופן כללי, אפשר לעבוד עם איזו כוס שרוצים אם משתמשים באותה אחת לאורך כל המתכון.
        מקווים שהצלחנו להבהיר את הנקודה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements