מתכונים לשבועותעוגותעוגות גבינהעוגות ללא אפייה

עוגת גבינה קרה שכבות

3 שכבות של עונג ואושר זה בדיוק מה שאתם צריכים כרגע. עוגת גבינה קרה טעימה ברמות ומנצחת שמכינים בשלוש שכבות יפהפיות כך, שתי שכבות של בצק מפנק ובפנים מילוי גבינה מלטפת ומהממת. כשמקבלים טקסטורות שונות ומרקמים מנחמים בכל ביס, אין אפשרות לא להתמכר מידית!

מתכון באדיבות: נועם זיגדון – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה קרה שכבות

מצרכים 

תבנית: תבנית חד פעמית בינונית
כוס: כוס חד פעמית חמה

לבצק
3 כוסות קמח
200 גרם חמאה רכה
2 חלמונים
1 כף סוכר
1/2 כף שמרים
1/2 כוס חלב

למילוי
1 ק”ג גבינה
1-1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות קמח
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 גביע שמנת /אשל
3 ביצים


אופן הכנה 

  • נלוש את מרכיבי הבצק לבצק חלק ואחיד.
  • נכניס למקרר לרבע שעה
  • נחלק אותו ל-2 חלקים שווים .
  • נשטח חצי מהבצק על התבנית, נשפוך מעל את המילוי ונפתח את הבצק השני בגודל התבנית ונניחו מעל המילוי.
  • נאפה ב- 140°על טורבו כשעה.
  • לבזוק אבקת סוכר.

שאלות ותשובות

שאלה: לבצק החלב צריך להיות קר או פושר?
תשובה: אפשר קר.

שאלה: העוגה עולה אפילו שלמעלה יש שכבה של בצק?
תשובה: כן! הבצק שלמעלה לא ייכנס בפנים בעוגה. יוצאת כמו בתמונה.

שאלה: אפשר לאפות רגיל בתנור בלי טורבו?
תשובה: כן אבל רצוי טורבו.

שאלה: צריך להקציף את חומרי המילוי?
תשובה: לא, מספיק לערבב עם כף או מקצפה ידנית.

שאלה: אפשר הסבר איך אני מניחה את הבצק מעל המלית?
תשובה: תפתחי את הבצק לגודל הרצוי תגלגלי אותו על המערוך תניחי מעל התבנית ותגלגלי לאורך התבנית.

שאלה: צריך להקציף ביצים?
תשובה: לא.

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה קרה שכבות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

תגובות 7

  1. המתכון נראה מעולה. סליחה על ההערה, לא עברו כבר הזמנים שבהם כלי המידה עשויים מכלים חד פעמיים? כדאי, רצוי ומומלץ למען אלה מאיתנו שמעוניינים לשמור על איכות הסביבה, להשתמש בכוס מידה כאומדן.
    תודה

  2. המתכון נראה מעולה. סליחה על ההערה, לא עברו כבר הזמנים שבהם כלי המידה עשויים מכלים חד פעמיים? כדאי, רצוי ומומלץ למען אלה מאיתנו שמעוניינים לשמור על איכות הסביבה, להשתמש בכוס מידה כאומדן.
    תודה

    1. צודקת ביותר הדס, אך למען הדיוק במתכון אנו מציינים את הכלי בו השתמשה בעלת המתכון המקורית. כל עוד שומרים על היחס ניתן להשתמש לחלופין גם בכלי מידה רב פעמי, בהצלחה!

  3. האם ניתן להמיר את המרגרינה בבצק לשמן? איני אופה עוגות מיוחדות בגלל המרגרינה או החמאה.ואני יודעת לאפות,הבעיה שכל הבצקים הנימוחים הינם עתירי חמאה/מרגרינה.הילדים מבקשים לא להכין רק עם שמן,וכידוע פצק פריך עם שמן,זה לא פריך

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker