|
הכי כיף להצטנן  עם קצת קוקילידה, ועוד יותר כשהיא מהכנה ביתית. עוגת קוקילידה מופלאה ומלאה בהפתעה קרה ומענגת. מכינים את העוגיה מבסיס פתי בר שמרוסק עם אגוזים מפנקים, ובשילוב קקאו וצימוקים שאוהבים, וממלאים בגלידה קרירה ומנחמת. הכי טוב בקוקילידה זה שאפשר לחלוק עם כולם, אבל הכי כיף לא!
מתכון באדיבות: שירלי בוסקילה – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת קוקילידה קיצית ומרעננת

מצרכים 

תבנית: תבנית 26
כוס: כוס חד פעמי קר

לעוגיה:
שני שרוולים של פתי בר
200 גרם חמאה מומסת
3 כפות קקאו
אגוזי מלך קצוצים לפי כמות שאוהבים
צימוקים לפי כמות שאוהבים
חצי כוס סוכר
שתי כוסות חלב

לגלידה:
שני מיכלים של שמנת מתוקה
שתי קופסאות של אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב אחת
שלוש כפות של חלב מרוכז.

אופן הכנה 

  • להכנת העוגיות: נרסק את הפתי בר. נוסיף קקאו, אגוזים, צימוקים והסוכר.
  • לאחר מכן נוסיף את החמאה והחלב ונערבב לעיסה אחידה.
  • בתבנית 26 נשטח חצי מהעיסה. נכניס לפריזר.
  • להכנת גלידה: נקציף את השמנת, הפודינג, והחלב הרגיל ביחד. נוסיף את החלב המרוכז.
  • נשפוך לתבנית ונכניס לשעה וחצי הקפאה.
  • לאחר שעה וחצי נוציא מהמקפיא ונשטח מעל את החצי הנותר של העיסה.
  • נכניס למקפיא לעוד 4 שעות

שאלות ותשובות

שאלה: השכבות של הקוקילידה רכות יחסית?
תשובה: כן יוצאות רכות.

שאלה: היי חייבים חלב מרוכז מה אפשר לשים במקום?
תשובה: לא הייתי מוותרת …זה עושה את הגלידה.

שאלה: את האגוזים גם מרסקים עם הפתי בר או משאירים שלמים?
תשובה: מרסקים גם וגם.

שאלה: איך שומרים את העוגה?
תשובה: מכניסים למקפיא, תמיד.

שאלה: איזה סוג צימוקים אלה?
תשובה: צימוקים כהים.

שאלה: משנה פתי בר לבן או חום?
תשובה: משתמשים בלבן, והקקאו משחים. 

שאלה: כשמוצאים ישר אוכלים או צריך להפשיר?
תשובה: מפשיר מהר, תוציאי רבע שעה לפני.

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת קוקילידה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

4 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *