הבקלאווה מככבת בכל מטבח באין סוף גרסאות, והפעם קבלו אותה בגרסה ביתית מוצלחת וטעימה ברמות. בקלאווה זאת נשענת על שלושה אלמנטים: בצק פילאס, פיסטוקים במי ורדים, וסירופ סוכר מתקתק ומפנק. מכינים פעם אחת ומגלים שהבקלאווה הממכרת והאהובה היא הרבה יותר קלה להכנה משחשבתם, אז בואו נתחיל! 
 

מתכון באדיבות: אחלאם סלים – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: בקלאווה ביתית טעימה וקלה להכנה

מצרכים 

בצק פילאס חבילה
חמאה חבילה גדולה
2 כוסות פיסטוק
רבע כוס סוכר
כף גדולה מי ורדים
סירופ סוכר


אופן הכנה 

  • נמיס את החמאה ונמרח בה את התבנית. נתחיל לשים עלי פילאס ואז נמרח עם חמאה אחד אחרי השני 10 דפים.
  • נערבב פיסטוקים עם סוכר ומי ורדים. נשים מעל הפילאס. 
  • אחרי זאת נשים שוב 10 דפים פילאס ונמרח אחד אחד בחמאה
  • בסוף נחתוך לחתיכות ונכניס לתנור ל-150 מעלות למשך שעה
  • בינתיים נכין מי סוכר. ואחרי האפייה נשפוך את הסירופ על הבקלאווה כשתתקרר. 

עוד מתכונים מבוקשים:

  בקלאווה ביתית טעימה וקלה להכנה
 בקלאווה ביתית טעימה וקלה להכנה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *