הבקלאווה מככבת בכל מטבח באין סוף גרסאות, והפעם קבלו אותה בגרסה ביתית מוצלחת וטעימה ברמות. בקלאווה זאת נשענת על שלושה אלמנטים: בצק פילאס, פיסטוקים במי ורדים, וסירופ סוכר מתקתק ומפנק. מכינים פעם אחת ומגלים שהבקלאווה הממכרת והאהובה היא הרבה יותר קלה להכנה משחשבתם, אז בואו נתחיל!
מתכון באדיבות: אחלאם סלים – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: בקלאווה ביתית טעימה וקלה להכנה
מצרכים
בצק פילאס חבילה
חמאה חבילה גדולה
2 כוסות פיסטוק
רבע כוס סוכר
כף גדולה מי ורדים
סירופ סוכר
אופן הכנה
- נמיס את החמאה ונמרח בה את התבנית. נתחיל לשים עלי פילאס ואז נמרח עם חמאה אחד אחרי השני 10 דפים.
- נערבב פיסטוקים עם סוכר ומי ורדים. נשים מעל הפילאס.
- אחרי זאת נשים שוב 10 דפים פילאס ונמרח אחד אחד בחמאה
- בסוף נחתוך לחתיכות ונכניס לתנור ל-150 מעלות למשך שעה
- בינתיים נכין מי סוכר. ואחרי האפייה נשפוך את הסירופ על הבקלאווה כשתתקרר.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגיות מגולגלות ב 5 דקות!
- מתכון: אוזני המן פרג
- מתכון: עוגיות נוטלה בעשר דקות
- מתכון: ספינג' אוורירי אוריגינל
- מתכון: סופגניות מושלמות לכל השנה
- מתכון: סופגניות ממולאות קרם
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!