מתכון באדיבות: ליז חיון – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת פרג בחושה קלאסית ומנצחת
מצרכים
כוס: כוס מידה
תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק
1 כוס פרג
1 כוס קוקוס מי שלא אוהב קוקוס ישתמש בכוס שקדים טחונים
1 כוס קמח
1 א אפיה
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 גביע שמנת חמוצה או כוס מיץ תפוזים לפרווה
4 ביצים
1/4 כוס מים רגילים
אופן הכנה
- נערבב היטב את כל המצרכים
- לצוק לתבנית משומנת ונאפה בחום 170 כ-40 דקות.
שאלות ותשובות
שאלה: לא צריך להפריד חלמונים ולהקציף לבד?
תשובה: לא. זו עוגה בחושה.
שאלה: כוס מדידה אבל מה הכמות של הכוס?
תשובה: ובכוס מדידה שלי נכנסים אחד וחצי כוסות חד פעמיות לשתיה קרה, בדקתי לפי מים.
שאלה: פרג רגיל לא צריך לבשל אותו?
תשובה: רגיל, ולא צריך לבשל, זה לא מלית, זו עוגה בחושה, בישול של פרג בדרך כלל עושים כשממלאים רולדות וכד’.
שאלה: אפשר תבנית מס 24 במקום 2 תבניות?
תשובה: כן בהחלט.
שאלה: פרג טחון או שלם?
תשובה: פרג שלם, קניתי שקיות של מימונס. אפשר גם טחון.
שאלה: יש אפשרות לעשות פרווה להחליף את השמנת במשהו אחר?
תשובה: הרבה ממליצים על מיץ תפוזים אבל אני לא ניסיתי
שאלה: אפשר בסיר פלא להכין?
תשובה: אפשר.
שאלה: אם שמים מיץ במקום שמנת, כמה לשים?
תשובה: כוס אחת.
שאלה: אחרי שיצא מהתנור צריך לשים עליו סירופ או משהו
תשובה: כלום, העוגה לחה טעימה וטובה, אבל רצוי לשמור במקרר בגלל השמנת.
שאלה: יצא לי קצת מר. לא צריך לשים את הפרג בחלב להוציא את המרירות?
תשובה: מרירות היא תוצאה של פרג לא טרי בלבד, כשהוא טרי הוא נפלא ולא, אין צורך למהול בהלב, תערובת של פרג עם חלב חמאה זה למליות.
תמונות ותגובות מהגולשים:
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!