עוגותמתכונים לשבועותעוגות גבינה

עוגת גבינה קלאסית גבוהה ואוורירית

עוגת הגבינה המוכרת והקלאסית במתכון שמשדרג את הטעם פי מאה. עוגת גבינה קלאסית טעימה במיוחד שיוצאת גבוהה, אוורירית, ופוטוגנית במיוחד. מכינים ללא תחתית ומפדרים באבקת סוכר מפנקת לקבלת עוגה חגיגית במרקם מנחם במיוחד שתמיד גונבת כל התשומת לב, ביס אחד ואתם מכורים!

 

מתכון באדיבות: יפה סונינו – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה קלאסית גבוהה ואוורירית

מצרכים

תבנית: סיר ג’חנון קוטר 24

7 ביצים
1/2 1 כוס סוכר
2 סוכר וניל
750 גרם גבינת סקי
1 שמנת חמוצה 200 מ”ל
3 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
2 כפות אינסטנט וניל


אופן הכנה 

  • נחמם תנור מראש ל- 200 מעלות.
  • נקציף את החלבונים עם הסוכר בהדרגה לקצף יציב מאוד אבל לא חזק.
  • בקערה נוספת נערבב את החלמונים, גבינה, שמנת, קמח, אינסטנט, קורנפלור.
  • נאחד את שתי העיסות בעדינות.
  • נשמן את סיר הג’חנון היטב, נרפד בנייר אפייה וגם אותו לשמן.
  • נאפה על 200 מעלות למשך 15 דקות, ואז ננמיך את החום ל-150 מעלות ונאפה עוד שעה.
  • האפייה כמובן על רשת ותבנית מים חמים מתחת.
  • נשאיר בתנור שעתיים לאחר סיום האפיה.

שאלות ותשובות

שאלה: את פותחת את התנור בסיום האפייה או משאירה סגור?
תשובה: לא פותחים את התנור. מכבים ומשאירים את העוגה להתקרר כשעתיים.

שאלה: עם מה משמנים את הסיר חמאה או שמן?
תשובה: מרגרינה/מחמאה.

שאלה: את שמה על טורבו או רגיל את התנור?
תשובה: רגיל.

שאלה: חייב לאפות עם הנייר אפייה או שאפשר גם את הבלילה לתוך הביר ללא נייר?
תשובה: בזמן האפייה העוגה עוברת את גובה התבנית אז הנייר נותן לה עוד גובה לאן לעלות וחוץ מזה הנייר גורם לשוליים של העוגה להשאר לבנים ויפים.

שאלה: איך שמים את הנייר רק בדפנות?
תשובה: משמנים את התבנית בתחתית ובצדדים. חותכים נייר אפיה ל2 ומצמידים לדפנות התבנית וגם את הנייר משמנים.

שאלה: איך רואים את העוגה במהלך האפייה? נייר האפיה מסתיר אותה.
תשובה: אני אופה בשלב השני מלמטה כך שאין בעיה לראות את העוגה. את יכולה לגזור את הנייר מלמעלה , בערך 3 ס״מ.

שאלה: לא שמים בתוך המים אלא מעל כן ?
תשובה: כן, ממלאים תבנית במים עד לחצי ומעל התבנים מניחים את הרשת של התנור ועליה את הרשת.

שאלה: איזה גודל ביצים?
תשובה: ביצים L.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

 עוגת גבינה קלאסית גבוהה ואוורירית

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker