מתכון באדיבות: יפה סונינו – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת גבינה קלאסית גבוהה ואוורירית
מצרכים
תבנית: סיר ג'חנון קוטר 24
7 ביצים
1/2 1 כוס סוכר
2 סוכר וניל
750 גרם גבינת סקי
1 שמנת חמוצה 200 מ"ל
3 כפות קורנפלור
2 כפות קמח
2 כפות אינסטנט וניל
אופן הכנה
- נחמם תנור מראש ל- 200 מעלות.
- נקציף את החלבונים עם הסוכר בהדרגה לקצף יציב מאוד אבל לא חזק.
- בקערה נוספת נערבב את החלמונים, גבינה, שמנת, קמח, אינסטנט, קורנפלור.
- נאחד את שתי העיסות בעדינות.
- נשמן את סיר הג'חנון היטב, נרפד בנייר אפייה וגם אותו לשמן.
- נאפה על 200 מעלות למשך 15 דקות, ואז ננמיך את החום ל-150 מעלות ונאפה עוד שעה.
- האפייה כמובן על רשת ותבנית מים חמים מתחת.
- נשאיר בתנור שעתיים לאחר סיום האפיה.
שאלות ותשובות
שאלה: את פותחת את התנור בסיום האפייה או משאירה סגור?
תשובה: לא פותחים את התנור. מכבים ומשאירים את העוגה להתקרר כשעתיים.
שאלה: עם מה משמנים את הסיר חמאה או שמן?
תשובה: מרגרינה/מחמאה.
שאלה: את שמה על טורבו או רגיל את התנור?
תשובה: רגיל.
שאלה: חייב לאפות עם הנייר אפייה או שאפשר גם את הבלילה לתוך הביר ללא נייר?
תשובה: בזמן האפייה העוגה עוברת את גובה התבנית אז הנייר נותן לה עוד גובה לאן לעלות וחוץ מזה הנייר גורם לשוליים של העוגה להשאר לבנים ויפים.
שאלה: איך שמים את הנייר רק בדפנות?
תשובה: משמנים את התבנית בתחתית ובצדדים. חותכים נייר אפיה ל2 ומצמידים לדפנות התבנית וגם את הנייר משמנים.
שאלה: איך רואים את העוגה במהלך האפייה? נייר האפיה מסתיר אותה.
תשובה: אני אופה בשלב השני מלמטה כך שאין בעיה לראות את העוגה. את יכולה לגזור את הנייר מלמעלה , בערך 3 ס״מ.
שאלה: לא שמים בתוך המים אלא מעל כן ?
תשובה: כן, ממלאים תבנית במים עד לחצי ומעל התבנים מניחים את הרשת של התנור ועליה את הרשת.
שאלה: איזה גודל ביצים?
תשובה: ביצים L.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- ליאל אושרי חסן: "אלופה"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שמרים גבינה
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה
- מתכון: סלט חלומי ופטריות
- מתכון: גביניות מלי מאירוב
- מתכון: פשטידת גבינות ואטריות קלה להכנה
- מתכון: מאפינס גבינה וזיתים בדקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!