Advertisements
| | |
עוגת הגבינה הכי יפה שתראו חוזרת כדי לגרום לכם להתאהב מחדש. עוגת גבינה אפויה שיוצאת שזופה ונאה ואוי כמה גבוהה! מכינים במיוחד לשבועות הקרב לשדרוג שולחן החג בעוגה מהממת וחגיגית זו. השאלה היא עם יופי טבעי שכזה, לקשט או לא לקשט?!

מתכון באדיבות: אהובה ניזרי – קרדיט על שיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: עוגת גבינה אפויה גבוהה ונאה במיוחד

מצרכים 

תבנית: תבנית 24 או 26 או סיר ג'חנון הגדול

7 ביצים L
כוס וחצי סוכר
3 סוכר וניל
750 גרם גבינה לבנה
1 שמנת חמוצה
3 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
3 כפות קמח גדושות
3 כפות קורנפלור גדושות


אופן הכנה 

  • נחמם תנור על 200 מעלות ונניח תבנית עם מים בתחתית התנור ובשלב הראשון מעל להניח רשת
  • בקערת מיקסר נקציף חלבונים ונוסיף בהדרגה סוכר עם הסוכר וניל עד לקבלת קצף יציב אך לא נוקשה
  • בקערה גדולה נניח את הגבינה+שמנת חמוצה+חלמונים+קמח+קורנפלור+פודינג ונערבב ידנית במטרפה עד לקבלת תערובת אחידה ללא גושים
  • נאחד את קצף החלבונים לקערת הגבינה כל פעם קצת ובתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה וצבע אחיד של התערובת, כך נימנע מפיצוצים בזמן האפייה
  • נשמן תבנית 26 או סיר ג'חנון הגדול במרגרינה או חמאה ונמזוג את התערובת, להניח את התבנית בשיש, לנער קלות ולאפות 15 דקות ראשונות ב-200 מעלות. אחרי זאת נוריד את החום ל-150 עוד 45 דקות. כשמסיימים לכבות את התנור ולהשאיר פנימה לפחות עוד שעה
  • אם אופים בסיר פלא, לשמן היטב את סיר הפלא ולרפד עם 3 חצאי נייר אפייה , 2 בדפנות ואחד באמצע מסביב לעיגול, לשמן גם מעט את הנייר.
Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: מה אחוזי השומן של הגבינה?
תשובה: גבינת סקי 5%.

שאלה: מאיפה קנית את התבנית?
תשובה: חנות לכלי אפיה אפשר למצוא בכל מקום גם בשוק ראיתי.

שאלה: אפשר לאפות על טורבו?
תשובה: לא, אפייה רגילה.

שאלה: קערה עם המים נשארת בתחתית התנור במהלך 15 דק הראשונות או עד סיום האפיה?
תשובה: עד סיום האפייה. 

שאלה: כאשר משאירים בפנים לאחר האפייה, דלת התנור סגורה או מעט פתוחה ?
תשובה: לא לפתוח. 

שאלה: לאחר שעה אפשר להוציא אותה מהתבנית או לחכות לקירור מלא ? קירור בחוץ או במקרר ?
תשובה: לאחר שהוצאת מהתנור לאחר רבע שעה אפשר לחלץ מהתבנית אך לתת לה להתקרר לחלוטין לפני שמכניסים למקרר על מנת שלא תזיע במקרר. 

שאלה: זאת לא תבנית קפיצית רגילה נכון?
תשובה: נכון פה הדפנות יותר גבוהות. הנה תמונה.

שאלה: תבנית 28 זה גם בסדר?
תשובה: כן. 

שאלה: אם אני עושה עוגה כזו והיא לא עולה יכול להיות שיש בעיה בתנור?יש לך טיפ ?
תשובה: אם עוגות אחרות יוצאות מוצלחות בתנור שלך אז התנור בסדר.בעוגת גבינה חייב להקפיד על הקצפת חלבונים נכונה הקצף חייב להיות יציב ורך לא קשה מידי המתכון רשום בדיוק לפי צורת ההכנה עם כל הטיפים .

שאלה: מה את עושה שהעוגה לא ניפתחת לך למעלה ?
תשובה: לפני אפיה את צריכה לנער את התבנית ולהתיח את התבנית קלות בשיש על מנת להוציא אוויר.

תמונות ותגובות מהגולשים

עוד מתכונים מבוקשים:

 
 

עוגת גבינה אפויה | גבוהה ונאה במיוחד! - מתכונים מתוקים

Advertisements

Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements