מתכונים לפסחמתכונים לשבועותעוגותעוגות גבינה

עוגת גבינה אפויה קלאסית נימוחה ורכה

בלי קצפת ובלי תחתית והטעם עדיין מושלם! עוגת גבינה אפויה נימוחה ורכה שאף פעם לא צונחת ויוצאת גבוהה ברמות. מכינים ללא תחתית במתכון פשוט וברור שטמון בו הסוד להצלחה. עוגה זו הכי מושלמת לקיץ, גם מפנקת וגם מזינה שהילדים יעופו עליה!

 

מתכון באדיבות: אורנה קרן – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה אפויה נימוחה בפה

מצרכים 

תבנית: תבנית גודל 26

6 ביצים
4 גבינה 5% (250 גרם)
1 שמנת של פעם
1 אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
גרידת לימון מלימון שלם
1/2 לימון סחוט
1 כוס סוכר


אופן הכנה 

  • נפריד את הביצים
  • נקציף 1 כוס סוכר עם חלבון
  • את החלמון נערבב עם הגבינה, השמנת, הקונפלור, ,האינסטנט פודינג, והלימון
  • נערבב הכול ביחד עד שאין גושים לא לפחד, לערבב טוב
  • נוסיף הכל לקצף יציב
  • ניקח תבנית 26 עם נייר אפיה ונאפה בחום 200 מעלות למשך רבע שעה, לאחר מכן להוריד את החום ל-160

שאלות ותשובות

שאלה: כשמערבבים את כל התערובת יחד ( אחרי שהקצפנו את החלבונים עם הסוכר וערבבנו את החלמונים עם כל שאר הדברים) ברגע שמחברים בין הכל הערבוב הוא ידני או במיקסר?
תשובה: כשאת מערבבת את הקצף חלבונים עם תערובת יתר חומרי העוגה (חלמונים וכו) תערבבי ידנית עדיף. כדי לא לשבור את הקצף חלבונים. וקודם תקחי 1/3 מהקצף חלבונים לתערובת תערבבי טוב ואז את היתר ובתנועות קיפול (ליצור שמיניות ).

שאלה: איך היא יוצאת כזו גבוהה ולא צונחת?
תשובה: אם העיסה טובה אין לך מה לדאוג. 

שאלה: על 200 מעלות רבע שעה ואחר כך על 160 מעלות, כמה זמן?
תשובה: בערך 40 דקות עד שהיא שזופה.

שאלה: לשים תבנית עם מים?
תשובה: את יכולה לשים סתם את התבנית מים בתחתית התנור ואת תבנית העוגה על הרשת.

שאלה: בלי קמח?
תשובה: בלי.

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת גבינה אפויה קלאסית נימוחה בפה

 עוגת גבינה אפויה קלאסית נימוחה בפה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker