מתכון באדיבות: אורנה קרן – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוגת גבינה אפויה נימוחה בפה
מצרכים
תבנית: תבנית גודל 26
6 ביצים
4 גבינה 5% (250 גרם)
1 שמנת של פעם
1 אינסטנט פודינג וניל
4 כפות קורנפלור
גרידת לימון מלימון שלם
1/2 לימון סחוט
1 כוס סוכר
אופן הכנה
- נפריד את הביצים
- נקציף 1 כוס סוכר עם חלבון
- את החלמון נערבב עם הגבינה, השמנת, הקונפלור, ,האינסטנט פודינג, והלימון
- נערבב הכול ביחד עד שאין גושים לא לפחד, לערבב טוב
- נוסיף הכל לקצף יציב
- ניקח תבנית 26 עם נייר אפיה ונאפה בחום 200 מעלות למשך רבע שעה, לאחר מכן להוריד את החום ל-160
שאלות ותשובות
שאלה: כשמערבבים את כל התערובת יחד ( אחרי שהקצפנו את החלבונים עם הסוכר וערבבנו את החלמונים עם כל שאר הדברים) ברגע שמחברים בין הכל הערבוב הוא ידני או במיקסר?
תשובה: כשאת מערבבת את הקצף חלבונים עם תערובת יתר חומרי העוגה (חלמונים וכו) תערבבי ידנית עדיף. כדי לא לשבור את הקצף חלבונים. וקודם תקחי 1/3 מהקצף חלבונים לתערובת תערבבי טוב ואז את היתר ובתנועות קיפול (ליצור שמיניות ).
שאלה: איך היא יוצאת כזו גבוהה ולא צונחת?
תשובה: אם העיסה טובה אין לך מה לדאוג.
שאלה: על 200 מעלות רבע שעה ואחר כך על 160 מעלות, כמה זמן?
תשובה: בערך 40 דקות עד שהיא שזופה.
שאלה: לשים תבנית עם מים?
תשובה: את יכולה לשים סתם את התבנית מים בתחתית התנור ואת תבנית העוגה על הרשת.
שאלה: בלי קמח?
תשובה: בלי.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שמרים גבינה
- מתכון: עוגת גבינה גבוהה
- מתכון: סלט חלומי ופטריות
- מתכון: גביניות מלי מאירוב
- מתכון: פשטידת גבינות ואטריות קלה להכנה
- מתכון: מאפינס גבינה וזיתים בדקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
עשיתי את העוגה בדיוק לפי ההנחיות אבל היא עלתה ממש בצדדים, התבקעה ובאמצע היה שקע. כשכיביתי אתהתנור היא שקעה חזרה. מה יכולה להיות הסיבה? קיוותי שהפעם זה יצליח…
איזה מבאס, אולי החום בתנור שלך היה קצת גבוה מדי. בכל מקרה תמיד ניתן לקשט בשמנת או קצפת בחלק העליון, יכול להפוך אותה ליפהפיה 🙂 בהצלחה ובתיאבון!
היי רחל
היכן למקם את העוגה בתנור?
היי גאולה, למקם בשלב האמצעי בתנור.
בהצלחה ובתיאבון.
צוות מתוקים