| | | | |

עוגת גבינה אפויה נימוחה בפה

עוגה שאף פעם לא נופלת - הכי מושלמת לקיץ, גם מפנקת וגם מזינה שהילדים יעופו עליה!
בהשראת: אורנה קרן
ציון 4.34 על ידי 12 דירוגים
מתכון עוגת גבינה

בלי קצפת ובלי תחתית והטעם עדין ומושלם!

מתכון עוגת גבינה אפויה נימוחה ורכה שלא מצריכה שום תוספת מעל כדי להרשים ולהדהים.

מכינים ללא תחתית במתכון פשוט וברור ויש לכם פרוסה חלומית ליד כוס הקפה של מחר, לגבי מחרתיים קצת קשה להבטיח שהעוגה לא תחוסל עד אז!

ספר המתכונים של אורנה קרן

מתכון עוגת גבינה
צילום: אורנה קרן

 


שאלות נפוצות: עוגת גבינה אפויה

כשמערבבים את כל התערובת יחד (אחרי שהקצפנו את החלבונים עם הסוכר וערבבנו את החלמונים עם כל שאר הדברים) הערבוב הוא ידני או במיקסר?
כשאת מערבבת את הקצף חלבונים עם תערובת יתר חומרי העוגה (חלמונים וכו') תערבבי ידנית עדיף. כדי לא לשבור את הקצף חלבונים. וקודם תיקחי 1/3 מהקצף חלבונים לתערובת תערבבי טוב ואז את היתר ובתנועות קיפול (ליצור שמיניות ).
איך היא יוצאת כזו גבוהה ולא צונחת?
אם העיסה טובה ומוקצפת היטב אין לך מה לדאוג.
לשים תבנית עם מים?
את יכולה לשים סתם את התבנית מים בתחתית התנור ואת תבנית העוגה על הרשת.
בלי קמח?
בלי קמח בכלל!
מתכון עוגת גבינה
צילום: אורנה קרן
מתכון עוגת גבינה
צילום: אורנה קרן

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

מתכון עוגת גבינה

עוגת גבינה אפויה נימוחה בפה

עוגה שאף פעם לא נופלת - הכי מושלמת לקיץ, גם מפנקת וגם מזינה שהילדים יעופו עליה!
ציון 4.34 על ידי 12 דירוגים
לדרג
באדיבות: אורנה קרן

ציוד

תבנית 26
מיקסר

המצרכים

  • 6 ביצים
  • 1 קילו גבינה 5%
  • 1 גביע שמנת של פעם (200 מ"ל)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
  • 4 כפות קורנפלור
  • גרידת לימון (מלימון שלם)
  • ½ לימון סחוט
  • 1 כוס סוכר

אופן ההכנה

  • נפריד את הביצים.
  • נקציף 1 כוס סוכר עם חלבון, את הסוכר להוסיף הדרגתית ולהקציף עד שמקבלים קצף יציב אך לא נוקשה
  • בקערה נפרדת נערבב היטב את החלמון עם הגבינה, שמנת, קורנפלור, אינסטנט פודינג, ואת הלימון. - לערבב היטב עד לתערובת אחידה ועד שלא נשארים גושים.
  • נאחד את קצף החלבונים לקערת הגבינה בעדינות, כל פעם קצת, ועם תנועות קיפול עד שמקבלים תערובת אחידה במרקם ובצבע, להימנע מערבוב יתר שלא לאבד את האווריריות.
  • נרפד תבנית 26 בנייר אפיה (או לשמן ג'חנון במרגרינה או חמאה)
  • לדפוק את התבנית על שיש ולנער קלות, ככה בועות האוויר יוצאות ולא מתפוצצות בזמן אפייה.
  • נאפה בחום 200 מעלות למשך רבע שעה
  • לאחר מכן להוריד את החום ל-160 בערך 40 דקות עד שהיא שזופה.
  • בסיום האפייה מומלץ לכבות את התנור ולהשאיר פנימה לפחות עוד 50-60 דקות, עם דלת סגורה כמובן.
  • נחכה 15 דקות נוספות ורק אז אפשר לחלץ מהתבנית. בנוסף, לפני שמכניסים למקרר יש לחכות לצינון מלא על מנת שלא תזיע במקרר.
  • אפיתם בסיר פלא? שמנו היטב את סיר הפלא ורפדו אותו עם שלושה חצאי נייר אפייה , שניים בדפנות ואחד באמצע מסביב לעיגול, נשמן גם מעט את הנייר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

רק עוד דבר אחד אחרון!

שבועות? אירוח חלבי? כל הפינוקים החלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

 

 

Similar Posts

4 Comments

  1. עשיתי את העוגה בדיוק לפי ההנחיות אבל היא עלתה ממש בצדדים, התבקעה ובאמצע היה שקע. כשכיביתי אתהתנור היא שקעה חזרה. מה יכולה להיות הסיבה? קיוותי שהפעם זה יצליח…

    1. איזה מבאס, אולי החום בתנור שלך היה קצת גבוה מדי. בכל מקרה תמיד ניתן לקשט בשמנת או קצפת בחלק העליון, יכול להפוך אותה ליפהפיה ? בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?