העוגה שתחזיר אותכם לילדות ברגע. רולדת וניל קסומה שבניגוד לרולדות הקנויות, רולדה זה יוצאת עסיסית, טרייה, ונימוחה. רולדת וניל רכה לשבת מפוצצת בקצפת מנחמת עם נגיעות ריבת חלב מפנקות מעל. עוגה שמרשימה גם במראה וגם בטעם, לא תוכלו לעמוד בפניה!
מתכון באדיבות: רעות אפריים – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: רולדת וניל רכה לשבת עם נגיעות ריבת חלב
מצרכים
4 ביצים
סוכר
שמן
קורנפלור
אבקת אפייה
שמנת מתוקה
אינסטנט פודינג וניל
כוס חלב
אופן הכנה
- נקציף במהירות בינונית 4 חלבונים עם חצי כוס סוכר ואחד סוכר וניל לקצף יציב.
- נוריד למהירות נמוכה ונוסיף 4 חלמונים, חצי כוס שמן, 3/4 כוס קורנפלור, כפית אבקת אפייה.
- נשטח את הבלילה על נייר אפייה בתבנית של התנור ונאפה ב-180 מעלות כרבע שעה – עשרים דקות עד שמזהיב. (אפשר לשטח את הכמות על 3/4 משטח התבנית על מנת שלא תצא רולדה ענקית)
- נוציא מהתנור ונגלגל עם נייר האפייה לרולדה, נעטוף במגבת ונקרר.
- נפתח את הרולדה בעדינות ונמרח בקצפת, אחד וחצי שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וניל, כוס אחד חלב.
- נגלגל שוב בעדינות ונפריד בעדינות מנייר האפייה, ונקשט איך שבא.
שאלות ותשובות
שאלה: לא הבנתי מה עושים אחרי שמוציאים מהתנור?
תשובה: מגלגלים עם מגבת את הרולדה ותני לו להתקרר אחרי שהוא קר תורידי את נייר האפייה תמלאי את הרולדה ולגלגל שוב ואז תקשטי למעלה.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- לילך אשר: "היא יצאה כל כך טעימה תודה רבה על המתכון!"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: עוגת שוקולד גבוהה ואוורירית
- מתכון: עוגת שמרים פרג
- מתכון: עוגת בוטיק לשבת ב 6 דקות!
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!