|

לחמניות כוסמין בריאות

לחמניות כוסמין טעימות עם נגיעות גרעינים ותוספות ממכרות
בהשראת: הילה סמוכה רשתי
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
לחמניות כוסמין

לחמניות בריאות וטעימות שגם ילדים אוהבים? הכי כדאי להכין!

לחמניות ביתיות מושלמות מקמח כוסמין בטעם מתקתק ואגוזי ומרקם מיוחד, יוצאות אווריריות ורכות כמו ענן, עם נגיעות גרעינים של שומשום/דגנים/שיבולת שועל ועוד.

לחמניות קלות שהכי מומלץ להכין למשפחה כהפתעה, כי כולם יודעים שכוסמין ושיפון זה אהבה.
והכי חשוב, חוץ מהטעם הממכר הלחמניות מזינות מאוד ובריאות.

כך שלא תדאגו כמה יאכלו מהם אתם לא תרגישו רע. מה יותר טוב מזה?

ספר המתכונים של הילה סמוכה רשתי

לחמניות כוסמין
קרדיט: הילה סמוכה רשתי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!
דרגו את המתכון כאן
אז איך מכינים?

לחמניות כוסמין

לחמניות כוסמין בריאות

לחמניות כוסמין טעימות עם נגיעות גרעינים ותוספות ממכרות
ציון 5 על ידי 3 דירוגים
לדרג
כמות 12 לחמניות
זמן הכנה: 30 minutes
באדיבות: הילה סמוכה רשתי

ציוד

קערה גדולה לערבוב
מיקסר (לא חובה)
תבנית לתנור
קערה רחבה עם מים (חוץ מקערת המצרכים!)
תבנית עם מים לתחתית התנור

המצרכים

  • 800 גרם קמח כוסמין (או שיפון)
  • 200 גרם קמח לבן
  • 4 כפות סוכר
  • 4 כפות שמרים יבשים (או שקית שמרית)
  • 1 ביצה
  • ½ כוס שמן
  • 2 כוסות מים קרים
  • ½ כף מלח

אופן ההכנה

  • בקערה נערבב את הקמחים, שמרים, וסוכר.
  • נוסיף את יתר המצרכים מלבד המלח, וללוש ליצירת בצק.
  • נוסיף את המלח ולשים עוד 7-10 דקות (ביד או במיקסר, איך שנוח).
  • לאחר שמקבלים בצק מעט דביק (לבדוק את המרקם חשוב מאוד!) אנו עוטפים בניילון נצמד ומניחים להתפחה כשעה.
  • לאחר ההתפחה נתחיל לעצב לחמניות, נחלק ל-12 כדורים שווים ונעצב צורה.
  • נטבול את הלחמניות בתוך הקערה עם המים וזה השלב למי שרוצה לצפות את הלחמניות בשומשום/דגנים/שיבולת שועל וכו'.
  • נניח בתבנית ונתפיח כשעה או עד להכפלת הנפח (תלוי במזג האוויר).
  • נאפה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עם תבנית מים בתחתית התנור.

הערות וטיפים

טיפים והסברים להצלחה
  • למי שאין משקל - שופכים 1 ק"ג קמח בריא לקערה וממירים 3/4 כוס מתוכו בקמח לבן (כך 80% כוסמין).
  • הלחמניות הן 80% קמח מלא מכל סוג שהוא ו-20% קמח לבן.
  • מי שרוצה יכול לשנות את היחסים בהתאם להעדפה - לשים לב שגם כמות המים משתנה בהתאם.
  • את המים תמיד רצוי להכניס בהדרגה (בפרט כשמדובר בקמחים בריאים) - לפעמים ייתכן שהיה צורך במעט/יותר מים.
  • יש להקפיד על התפחה נכונה וטבעית מבלי לנסות לזרז את ההתפחה - חשוב מאוד!.
  • במתכון יש סוכר, למי שאינו יכול מסיבות בריאותיות או אחרות יכול להשתמש בתחליפים או לוותר לגמרי.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

 

לחמניות כוסמין
קרדיט: הילה סמוכה רשתי
לחמניות כוסמין
קרדיט: הילה סמוכה רשתי
לחמניות כוסמין
קרדיט: הילה סמוכה רשתי

 


שאלות נפוצות: לחמניות כוסמין

יש אפשרות להכין מקמח מלא ויצא טעים?
בוודאי, אני עושה כך לעיתים קרובות…
האם אפשר להשתמש במחמצת?
ללא ביצה, פחות שמן וגם כמות המים משתנה, זה הבסיס אבל אלו שינויים מהותיים וגם תלוי במחמצת עצמה.

רק עוד דבר אחד אחרון!

המתכון הזה הוא חלק מאוסף מתכוני מאפים ולחמים מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

 

Similar Posts

19 Comments

    1. היי אתי,
      זה כפול ממה שצריך כשמדובר בקמח רגיל אך כאן המתכון מתייחס לקמח כוסמין וקמח שיפון.
      בהצלחה 🙂

    1. היי איילה, מבחינת ערך קלורי יש בהן קלוריות כרגיל, אך המרכיבים עצמם הינם בריאים, מזינים ועשירים בסיבים ווויטמנים, אך שוב, אינם דלי קלוריות. אם מחלקים ללחמניות קטנות 40-50 גרם, ניתן להשיג לחמנייה בכזה ערך קלורי. בהצלחה!

    2. שימו לב שמחלקים ל-12 אין פה 99 קלוריות בלחמניה אלא 425 קלוריות.
      צריך לחלק ל-50 לחמניות כדי לקבל 99 קלוריות.

    1. היי בר, אפשר אך זה ישפיע על המרקם, משלבים אחוז קמח לבן בד"כ לשמירה על מרקם רצוי ולא קשה מדי. בהצלחה!

    1. המים במתכון קרים, המים בצד אפשר גם מהברז. ואמנם השלב הזה לא חובה, אך הוא מומלץ. בהצלחה!

    1. היי רעיה!
      בהחלט אפשר לעשות את המתכון עם קילו קמח כוסמין לבן.
      שיהיה בהצלחה 🙂

  1. איזה חום תנור
    וגם המים 2 כוסות לקילו קמח !
    זה ממש לא יצא לי טוב והייתי חייבת להוסיף כפול ממה שרשום

    1. היי ראויה!
      מתנצלים על האיחור בתגובה אבל נשמח בכל זאת לענות על שאלתך ולהתייחס למה שכתבת.
      חום תנור על 180 מעלות, ומבחינת כמות המים – האם את מתכוונת שהיא לא הספיקה?
      נשמח לתגובתך 🙂

      1. היי ראויה!
        תלוי בתנור, אבל היינו אומרים שמינימום 35-40 דקות אפייה.
        בהצלחה 🙂

    1. היי מור!
      אפייה של 35 דקות או עד שהלחמניות משחימות.
      אפשר בהחלט למרוח ביצה, במתכון הזה נעשה שימוש במים.
      בהצלחה 🙂
      נ.ב. אנחנו מזמינים אותך להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו כדי לקבל מאיתנו מתכונים חדשים כל יום!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?