עוגותעוגות בחושותעוגות פרג

עוגת פרג בחושה עם ציפוי שוקולד

בערבוב אחד של כף בקערה ויש לכם עוגה מנצחת. קבלו עוגת פרג חלומית ובחושה וקלה במיוחד שיוצאת רכה ועסיסית, בשילוב טעמים חמוץ ומתוק מהרכבת ציפוי שוקולדי מריר משובח על עוגה חמצמצה מפרג ותפוזים. מכינים לשבת בבוקר כוס קפה בצד ועיתון ביד, ומובטח לכם יום מבורך.

 

מתכון באדיבות: תמר רוזנפלד – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת פרג בחושה עם ציפוי שוקולד 

מצרכים 

תבנית: תבנית קוטר 24 , או אלומיניום בינונית

3 ביצים
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
כוס פרג טחון
כוס קוקוס
כוס קמח תופח
כוס מיץ תפוזים
קורט מלח
גרידת קליפת לימון
טבלת שוקולד מריר משובח


אופן הכנה 

  • נקציף יחד ללא הפרדת חלבונים 3 ביצים, נוסיף בהדרגה 1 כוס סוכר, 3/4 כוס שמן, כוס פרג טחון, כוס קוקוס, כוס קמח תופח, כוס מיץ תפוזים, קורט מלח, גרידת קליפת לימון.
  • נאפה על חום 180 מעלות כשלושת רבעי השעה.
  • לציפוי: כאשר העוגה אפויה, נשאיר אותה בתנור ונניח עליה טבלת שוקולד מריר משובח (בלי העטיפה ברור) לאחר כעשר דקות מוציאים את העוגה ונמרח את השוקולד שנמס.

שאלות ותשובות

שאלה: משאירים את העוגה בתנור דולק?
תשובה: לא, תנור כבוי. 

שאלה: את הפרג חייב טחון מחנות התבלינים או השקית ברשתות?
תשובה: כן, אין כמו פרג טחון טרי. תמיד עדיף.

שאלה: במקום קוקוס אפשר לשים משהו אחר?
תשובה: עוד חצי כוס קמח תופח.

שאלה:  אפשר 2 כוסות פרג במקום קוקוס?
תשובה: לא אפשרי.

שאלה: ניתן להקפיא?
תשובה: כן.

שאלה: אפשר בתבנית אינגליש ? אם באינגליש כמה תבניות זה יוצא?
תשובה: אפשר, יוצא אחד וחצי.

שאלה: האם השוקולד בלי תוספת של חמאה או שמנת, לא מתקשה מידיי כשהוא מתקרר?
תשובה: בטמפרטורת החדר הוא מתקשה מעט, אך לא מדי. 

 

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת פרג בחושה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker