| | |

עוגת שמרים גבינה מרשימה ומיוחדת במינה

מתכון עוגת שמרים גבינה מתוקה וטעימה במיוחד עם מרקם משגע ומראה של ענן מלטף!
בהשראת: סיוון אוחיון אברג'יל ומאיה בוטראשווילי
ציון 4.17 על ידי 24 דירוגים
עוגת שמרים גבינה מרשימה ומיוחדת במינה

מאפה שמרים כל כך פוטוגני ומרשים שלא תפסיקו לצלם!

מתכון עוגת שמרים גבינה מתוקה וטעימה במיוחד עם מרקם משגע ומראה של ענן מלטף.

משלבים בצק שמרים עם מילוי גבינה שנמס בפה ומתענגים מחדש בכל ביס וביס.

מאותו בצק אפשר להכין את אותו מאפה במגוון מילויים שונים ואפילו מאפים אחרים, השמיים הם הגבול!

ספר המתכונים של סיוון אוחיון אברג'יל 

עוגת שמרים גבינה מרשימה ומיוחדת במינה
צילום: מאיה בוטראשווילי

 

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

איך מכינים? הקליקו לסרטון מלא:

עוגת שמרים גבינה מרשימה ומיוחדת במינה

עוגת שמרים גבינה מרשימה ומיוחדת במינה

מתכון עוגת שמרים גבינה מתוקה וטעימה במיוחד עם מרקם משגע ומראה של ענן מלטף!
ציון 4.17 על ידי 24 דירוגים
לדרג
באדיבות: סיוון אוחיון אברג'יל ומאיה בוטראשווילי

ציוד

תבנית: תבנית עגולה 26
מידה: כוס חד פעמי חם (200 גרם)

המצרכים

  • 1 קילו קמח שמרים (או קילו קמח רגיל + 2 כפות שמרים)
  • ½ 1 כפיות משפר אפייה / גלוטן (לא חובה)
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 2 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ¾ 1 כוסות מים פושרים (350 גרם)
  • קורט מלח

מילוי גבינה:

  • 1 גבינה טוב טעם (250 גרם)
  • 2 כפות גבינת מסקרפונה
  • 1 חבילה גבינה לבנה (250 גרם)
  • 1 כוס סוכר
  • גרידת לימון
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • ½ חבילת פודינג וניל/וניל צרפתי (80 גרם)

סירופ סוכר:

  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס מים
  • ½ לימון (סחוט)

אופן ההכנה

  • בקערת המיקסר עם וו לישה נתחיל לערבל במהירות נמוכה את כל היבשים: (קמח , שמרים, סוכר, אבקת אפייה).
  • נוסיף את הביצים, תמצית וניל, את המים ואת השמן בהדרגה. בסוף את המלח.
  • נערבל במהירות בינונית גבוהה לפחות 13-15 דקות.
  • מידי פעם להגביה למהירות הכי גבוהה לחצי דקה.
  • צריך ללוש את הבצק לישה טובה וארוכה עד שהוא גמיש ממש.
  • הוא מעט דביק בתחתית וזה מצוין! (מה שמבטיח מאפים רכים ואווריריים)
  • נוציא על שיש מקומח קלות, נלוש טיפה בתנועות קיפול לכדור בצק.
  • נשמן את כדור הבצק, נניח לתפיחה כשעה וחצי/ שעתיים (או עד להכפלת הנפח).
  • נחלק את הבצק ל 4/5 כדורים תלוי בגודל שתרצו. נמרח מילוי גבינה (או איזה מילוי שאוהבים).
  • נניח בתבנית משומנת, נמרח מעט ביצה טרופה.
  • נתפיח שוב לפני הכניסה לתנור תפיחה של עוד 45-50 דקות (לא לוותר בשום אופן על השלב הזה!).
  • נאפה אפייה רגילה על 180 מעלות, שליש תחתון, בערך 20-30 דקות או עד הזהבה (לשים לב).

סירופ סוכר לזיגוג:

  • את הסוכר והמים נרתיח בסיר קטן.
  • כשרותח נוסיף מיץ מחצי לימון סחוט ונבשל על אש קטנה עד שמסמיך מעט, ונצנן.
  • את הסירופ מכינים מראש, כשהעוגות יוצאות חמות מהתנור נבריש בסירופ חמים.

הערות וטיפים

איך מכינים את הצורה? מוזמנים להיעזר בסרטון (מתכונים אינם זהים)
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת שמרים גבינה מרשימה ומיוחדת במינה
צילום: סיוון אוחיון אברג'יל


שאלות נפוצות: עוגת שמרים גבינה

נראה לי המון סוכר למילוי גבינה?
מתאזן עם שאר הגבינות כמובן שאת יכולה להפחית לפי טעמך האישי
מושלם כמה זמן הבצק צריך לתפוח?
תודה יקירה שעה וחצי תפיחה ואח"כ גם תפיחה לפני התנור.
מה תחליף לטוב טעם – לא מצאתי בסופר?
תנסי גבינת טוברוג.

 


הבמה כולה שלכם:
עוגת שמרים גבינה מרשימה ומיוחדת במינה
צילום: ליז אלבז

"מהמממתת אין על המתכון שלך עשיתי!"
ליז אלבז

עוגת שמרים גבינה מרשימה ומיוחדת במינה
צילום: מיכל גנצר שרון

"הכנתי את העוגה בלווי הסרטון שלך,
נהניתי מאד והכי חשוב שיצא מושלם!
תודה רבה סיוון!"
מיכל גנצר שרון

עוגת שמרים גבינה מרשימה ומיוחדת במינה
צילום: סיוון אוחיון אברג'יל
עוגת שמרים גבינה מרשימה ומיוחדת במינה
צילום: סיוון אוחיון אברג'יל

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!
עוגת שמרים גבינה לשבת

מתכון הזה הינו חלק מאוסף מתכונים לשבת מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

26 Comments

  1. 2 stars
    שלום
    משמום מה קילו קמח שמרים נראה לי יותר מידי- הקמח תפח מאד ויפה
    חילקתי כפי שציינת את הבצק ל5 חלקים – לשתי במערוך כל חלק ולדעתי הייתי צריכה ללוש כל חלק לבצק דק וחבל שלא עשיתי זאת!
    אפיה של 20-30 דקות לא אפשרה לבצק העבה להאפות ומה שקרה- החלק התחתון של העוגה למעשה אינו אפוי!!!

    1. היי חיה,
      מתנצלים על החוויה הלא נעימה עם המתכון. האם התפחת פעם שנייה לאחר המריחה והגלגול של הבצק?
      בנוסף, יש סרטון מתחת למתכון, תוכלי לראות אם אולי פספסת משהו בתהליך ההכנה.
      נשמח לעדכון ממך!

    1. היי ורד, אפשר להחליף בגבינת שמנת בטעם טבעי, יצא מעט שונה אך עדיין טעים.
      מקווים שעזרנו, בהצלחה ובתיאבון!
      צוות מתוקים

      1. היי עודד!
        תודה על ההערה שלך, הוספנו את הכמויות בגרמים לנוחיותך.
        לגבי זמן האפייה – המידע מופיע באופן ההכנה, בין 20 ל-30 דקות. יש לשים לב מתי העוגה משחימה.
        בהצלחה 🙂

    1. היי שוש, כל עוד שומרים על היחסים אפשר להשתמש בכוס אונברסלית, רק הגודל של העוגה ישתנה קצת.

    2. ממש לא ברור
      מה זה גבינה לבנה?
      והכי חשוב: איך מרכיבים את העוגה?
      אחרי שמרחתי מילוי עלהבצק , מה עושים?

    1. לא ברור איך ממלאים איזה צורה עושים לבצק ואיך מניחים בתבנית כדי שיצא כזה יפה. ממש חבל בא לי נורא להכין אשמח להסבר תודה ?

      1. היי יפית, הוספנו סרטון הכנה מלא (למצוא מתחת לאופן הכנה) שעונה על שאלותיך, בהצלחה ובתיאבון!

    1. בעלת המתכון המקורי הורידה את הסרטון מהרשת, מבטיחים לשתף כשמתאפשר שוב, בינתיים אפשר להיעזר באופן ההכנה המפורט והשאלות ותשובות מתחתיו, בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?