עוגותמתכונים לשבועותעוגות שמרים

עוגת שמרים גבינה מרשימה ומיוחדת במינה

מאפה שמרים כל כך פוטוגני ומרשים שלא תפסיקו לצלם! מתכון עוגת שמרים גבינה מתוקה וטעימה במיוחד עם מרקם משגע ומראה של ענן מלטף. משלבים בצק שמרים עם מילוי גבינה שנמס בפה ומתענגים מחדש בכל ביס וביס. מאותו בצק אפשר להכין את אותו מאפה במגוון מילויים שונים ואפילו מאפים אחרים, השמיים הם הגבול!
 

מתכון באדיבות: סיוון אוחיון אברג’יל ומאיה בוטראשווילי – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שמרים גבינה מרשימה ומיוחדת במינה

מצרכים

תבנית: תבנית עגולה 26 (אפשרות)

1 קילו קמח שמרים מסדרת קסם סוגת (השמרים כבר בפנים) או לחילופין קילו קמח רגיל+ 2 כפות שמרים.
כפית וחצי משפר אפייה / גלוטן( לא חובה , רק אם יש!! משפר האפייה מאריך את ימי המאפה על המדף)
1 כוס סוכר (כוס חד”פ חם)
1 אבקת אפייה
2 ביצים
1 כוס שמן (כוס חד”פ חם)
1 כפית תמצית וניל
1 + 3/4 כוסות מים פושרים- חמימים מהברז.
קורט מלח

מילוי גבינה:
1 גבינה טוב טעם
2 כפות גדושות גבינת מסקרפונה
250 גר גבינה לבנה
1 כוס סוכר (כוס חד”פ קר)
גרידת לימון – לא לוותר!
1 ביצה
כפית תמצית וניל
חצי חבילת פודינג וניל / וניל צרפתי.

סירופ סוכר:
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס מים
מיץ מחצי לימון סחוט


אופן הכנה 

  • בקערת המיקסר עם וו לישה נתחיל לערבל במהירות נמוכה את כל היבשים: (קמח , שמרים, סוכר, אבקת אפייה), לאחר מכן נוסיף את הביצים, תמצית וניל, את המים ואת השמן בהדרגה. (לפי הסרטון), בסוף את המלח. נערבל במהירות בינונית גבוהה לפחות 13-15 דקות.
  • מידי פעם להגביה למהירות הכי גבוהה לחצי דקה. צריך ללוש את הבצק לישה טובה וארוכה עד שהוא גמיש ממש. הוא מעט דביק בתחתית וזה מצוין! (מה שמבטיח מאפים רכים ואווריריים) 
  • נוציא על שיש מקומח קלות, נלוש טיפה בתנועות קיפול לכדור בצק. נשמן את כדור הבצק, נניח לתפיחה כשעה וחצי/ שעתיים (או עד להכפלת הנפח).
  • נחלק את הבצק ל 4/5 כדורים תלוי בגודל שתרצו. נמרח מילוי גבינה (או איזה מילוי שאוהבים), את הצורה אפשר לראות בסרטון. 
  • נניח בתבנית משומנת, נמרח מעט ביצה טרופה ונתפיח שוב לפני הכניסה לתנור תפיחה של עוד 45-50 דקות (לא לוותר בשום אופן על השלב הזה!). נאפה אפייה רגילה על 180 מעלות, שליש תחתון, בערך 20-30 דקות או עד הזהבה (לשים לב).
  • סירופ סוכר לזיגוג: 1/2 כוס סוכר, 1/2 כוס מים נרתיח בסיר קטן, כשרותח נוסיף מיץ מחצי לימון סחוט ונבשל על אש קטנה עד שמסמיך מעט, ונצנן. את הסירופ מכינים מראש, כשהעוגות יוצאות חמות מהתנור נבריש בסירופ חמים.

שאלות ותשובות

שאלה: שמרים טריים או יבשים?
תשובה: יבשים.

שאלה: חילקת ל-4 ?
תשובה: כן.   

תמונות ותגובות מהגולשים:

אילנית חסן: “הכנתי בצק שלך במילוי שוקולד וקינמון”

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת שמרים גבינה מרשימה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker