| |

עוגת תפוזים בחושה עסיסית

טעם עדין של חמיצות בשילוב סירופ חם וקסום שמזגגים על עוגה קרה לקבלת עונג מקסימלי.
בהשראת: לינדה לגנואר
ציון 4.32 על ידי 25 דירוגים
עוגת תפוזים בחושה עסיסית

עוגת תפוזים בחושה פרווה שתמיד כיף לאכול! מתכון לעוגת תפוזים מפנקת ושונה מכל עוגה שאתם מכירים!

עוגות תפוזים הן העוגות הכי כיפיות להגשה לצד כוס תה צמחים, אבל אם אתם רוצים לפנק קצת יותר ועדיין לא לעמול קשה על הכנת העוגה, יש לנו מתכון אליפות של עוגת תפוזים בחושה בגרסה מפנקת בהרבה!

קבלו מתכון פשוט ביותר להכנה, ותקבלו עוגה שכל ביס ממנה להיט! העוגה פרווה ואפשר להגיש גם לאחר ארוחה בשרית, ואם מתחשק להגיש אותה באירוע קצת יותר חגיגי אז אפשר לשדרג אותה עם ציפוי שוקולד, קרם וניל וכל תוספת שתרצו בכלום זמן!

ספר המתכונים של לינדה לגנואר

עוגת תפוזים בחושה עסיסית
צילום: לינדה לגנואר

למה באמת כדאי לכם: עוגת תפוזים בחושה

  • מתכון קל ביותר להכנה שכל אחד יכול להכין!
  • עוגת תפוזים בחושה פרווה שאפשר להגיש ולאכול בלי להתחשב בבשר וחלב!
  • עוגה מפנקת, שכיף להתחיל איתה את היום ולהגיש גם לאורחים!
  • כל כך טעימה שתמצאו עצמכם מכינים אותה בכמה גרסאות!

 

שורה תחתונה: עוגת תפוזים בחושה רגילה טעימה, אבל העוגה במתכון הזה טעימה יותר בכמה רמות!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת תפוזים בחושה עסיסית

עוגת תפוזים בחושה עסיסית

טעם עדין של חמיצות בשילוב סירופ חם וקסום שמזגגים על עוגה קרה לקבלת עונג מקסימלי.
ציון 4.32 על ידי 25 דירוגים
לדרג
באדיבות: לינדה לגנואר

ציוד

מידה: כוס 200 מ"ל
תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק / תבנית קפיצית 26 / תבנית בינונית מלבנית חד פעמית

המצרכים

  • 4 ביצים
  • ½1 כוסות סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס מיץ תפוזים (אפשר מבקבוק)
  • 1 כפית ברנדי
  • ½ כפית כפית תמצית רום
  • ½ כפית כפית תמצית וניל
  • 1 כף גרידת תפוז (אם אין תפוזים טריים, אפשר לוותר)
  • 1 כף גרידת לימון

לסירופ:

  • ¾ כוס מיץ תפוזים
  • 2 כפות סוכר

אופן ההכנה

  • נקציף כדקה את הביצים השלמות במהירות גבוהה.
  • נוסיף את הסוכר ונמשיך בהקצפה עוד 6-7 דקות עד קבלת קצף נוקשה, תפוח ובהיר.
  • נוסיף לתוך הקצפה את הקמח בהדרגה, אחרי זאת נוסיף את כל שאר המצרכים מלבד גרד התפוז וגרד הלימון, אותם נוסיף בסוף בקיפול עם מרית.
  • נשמן ונקמח את התבנית או התבניות שמשתמשים בהם.
  • לצקת את הבלילה ונאפה בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-35 דקות.
  • נבדוק במרכז העוגה עם קיסם , אם יוצא יבש העוגה מוכנה, נעביר לקירור על רשת.

לסירופ:

  • נחמם את המיץ והסוכר תוך כדי ערבוב בסיר קטן על הגז עד שהסוכר נמס.
  • נדקור מעט עם קיסם בכמה מקומות את פני העוגה ונרטיב עם כף את העוגות עם הסירופ החם.
  • אם השתמשנו בתפוזים סחוטים כדאי לסנן לפני המזיגה.

הערות וטיפים

  • אם בא לכם לשדרג את העוגה, נצפה את העוגה בציפוי שוקולד משמנת מתוקה ושוקולד מריר, יוצא מאוד טעים ומתאים.
  • אפשר גם לחצות עוגה עגולה או מרובעת לשתי שכבות, למלא באמצע בקרם ולצפות מעל בקצפת.
  • אפשר גם לפדר באבקת סוכר או לפזר קוקוס.
  • אפשר לעטוף את העוגה היטב ולהכניס למקפיא. 
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת תפוזים בחושה

חובה ברנדי?
אפשר לוותר עליו.
את מפרידה את הביצים להקצפה?
לא מפרידה את הביצים רק שלא יהיו קרות ישר מהמקרר.
אם אני מצפה העוגה בציפוי שוקולד ושמנת, לשפוך סירופ לפני?
כן הסירופ כדי שהעוגה תהיה רכה ועסיסית, את מוסיפה ציפוי שוקולד ושמנת הכוונה לגנאש אחרי שתתני לעוגה לספוג את הסירופ כמה דקות.

 

רק עוד דבר אחד אחרון!

ארוחה מושקעת או אירוח חלבי? כל שבוע זה שבועות? כל הפינוקים חלביים שתדמיינו – עלינו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

6 Comments

  1. 5 stars
    ממליצה בחוםםם עוגה קלהההה מאוד רקההה וטעימה בטרוף אי אפשר להפסיק לאכול אותה מרב שהיא טעימה..

    1. היי חגית, דוקרים מעט עם קיסם בכמה מקומות את פני העוגה ומפזרים את הסירופ מלמעלה , אז אפשר לפני ואחרי, אך בעצם עדיף לפני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?