| |

עוגת קרמבו קלה ומהממת ללא קמח

מתכון לעוגת קרמבו קסומה, סופר קלה להכנה וטעימה ברמות. התחתית שוקולדית ועשירה, המלית היא קרם וניל ממכר ולמעלה ציפוי שוקולד מבריק.
בהשראת: טלי רויטל יעקב
ציון 4.07 על ידי 16 דירוגים
עוגת קרמבו קלה

אם אתם מחפשים קינוח מטריף שיהיה לכם קל מאוד להכין? שיהיה לכם קשה לטעות או לפשל בו? אין לכם אפשרות טובה יותר ממתכון לעוגת קרמבו קלה ומהממת ללא קמח!

עוגה פשוט מושלמת, אבל לא רק! היום כל אחד מאיתנו מכיר לפחות אדם קרוב אחד שלא אוכל גלוטן כל השנה, כך שהעוגה הזו משחררת אתכם מהצורך להכין כמה עוגות.

ומה עם הקיץ? חושבים שתוכלו להעביר אותו בלי עוגת קרמבו קרה ונימוחה, כזו שתגרום לכם ליישר אותה עם כפית כל כמה שעות? ברור שלא!

מצאתם פה מתכון לעוגת קרמבו קסומה, סופר קלה להכנה וטעימה ברמות. התחתית שוקולדית ועשירה, המלית היא קרם וניל ממכר ולמעלה ציפוי שוקולד מבריק. ביס אחד כזה שולח אתכם ישר לילדות לאותם רגעים של שמחה ואושר.

אמרנו מספיק – עכשיו תורכם לקחת את המתכון הנדיר הזה ולנסות אותו בעצמכם 🙂

 

ספר המתכונים של טלי רויטל יעקב

עוגת קרמבו קלה ללא קמח
צילום: טלי רויטל יעקב

למה באמת כדאי לכם: עוגת קרמבו

 

  • עוגה מושלמת לכל מועד, ואם אתם לא אוכלים גלוטן – תוכלו ליהנות ממנה כל השנה!
  • סופר קלה להכנה. באמת שיהיה לכם קשה לטעות פה.
  • עוגה ממכרת, ראו הוזהרתם!
  • אפשר לשחק עם המתכון הזה ולגוון אותו לפי מה שאתם אוהבים (פרטים בהמשך).

 

שורה תחתונה: עוגה מושלמת שפוטרת אתכם מלהכין כמה עוגות, גם לאלה שלא אוכלים גלוטן.

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים? עוגת קרמבו

עוגת קרמבו קלה

עוגת קרמבו קלה ומהממת ללא קמח

מתכון לעוגת קרמבו קסומה, סופר קלה להכנה וטעימה ברמות. התחתית שוקולדית ועשירה, המלית היא קרם וניל ממכר ולמעלה ציפוי שוקולד מבריק.
ציון 4.07 על ידי 16 דירוגים
לדרג
כמות 12
זמן בישול/אפייה: 40 minutes
סוג: Dessert
מטבח: ישראלי
באדיבות: טלי רויטל יעקב

ציוד

1 כוס חד פעמית לשתייה קרה
1 תבנית בינונית, עגולה או מרובעת

המצרכים

תחתית העוגה

  • 5 ביצים
  • 1 כוס סוכר (אפשר להוריד מכמות הסוכר, לפי בחירתכם.)
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד

מלית

  • 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
  • 2 מיכל קטן שמנת מתוקה
  • 1 כוס חלב

ציפוי

  • 1/2 מיכל קטן שמנת מתוקה
  • 1/4 1 חבילה שוקולד מריר

אופן ההכנה

תחתית העוגה

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה עם הסוכר (מוסיפים בהדרגה).
  • מנמיכים את עוצמת המיקסר, מוסיפים את החלמונים וממשיכים להקציף.
  • מוסיפים את חבילת האינסטנט פודינג שוקולד ומקציפים עד להטמעת החומרים.
  • משמנים תבנית בינונית עגולה או מרובעת ויוצקים את הבלילה.
  • אופים כ-30 דקות. הבסיס יעלה ויצנח שוב אז לא להיבהל, התחתית אמורה להיות דקה.
  • מוציאים ונותנים לה להתקרר כ-10 דקות.

מלית

  • מקציפים הכל יחד.
  • משטחים את המלית בתחתית לאחר שהתקררה.

ציפוי

  • ממיסים הכל יחד על הגז תוך כדי ערבוב (להשגיח שלא יישרף).
  • מצננים את הציפוי ושופכים אותו על שכבת המלית. אפשר לשחק עם התבנית מצד לצד כדי ליישר את הציפוי, עדיף לא עם מרית כי זה מקלקל.
  • מקפיאים כשעתיים להתייצבות ומעבירים למקרר. העוגה יכולה להישאר במקרר כשבוע בלי בעיה.

הערות וטיפים

  • טיפ: כדי לחסוך בזמן, מכינים קודם את הציפוי ונותנים לו להתקרר בזמן שמכינים את שאר חלקי העוגה.
  • אפשר להכין את העוגה גם בלי להפריד את הביצים, רק להקציף הכל יחד.
  • לטבעונים או כל מי שרוצה עוגת פרווה: המירו לקצפת צמחית וחלב צמחי שאתם אוהבים (שיבולת שועל, שקדים, קוקוס ועוד). העוגה יוצאת מעולה גם ככה!
  • אם בא לכם לגוון קצת, תוכלו להוסיף לציפוי קפה, קרמל מלוח, קליפות הדרים, אגוזים שבורים ועוד.
  • מתכון נוסף למלית שתוכלו לנסות ולראות מה אתם אוהבים יותר: 3 גביעי שמנת חמוצה 15%, 2 שקיות סוכר וניל, שמנת מתוקה, 1 אינסטנט פודינג וניל ו-3 כפות סוכר. מקציפים את השמנת עם סוכר הוניל עד להתייצבות מוסיפים את שאר המצרכים. האינסטנט פודינג מצטרף לחגיגה בסוף, כשאתם ממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם יציב.
  • רוצים שלעוגה יהיה טעם גבינתי? הוסיפו להקצפת המלית 1-2 כפות גבינה לבנה או חצי מיכל שמנת חמוצה 9%. זה גם יסמיך את הקצפת וגם ייתן לה טעם מדהים!
עוגת קרמבו קלה ללא קמח
לפני שחותכים | צילום: טלי רויטל יעקב
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.
עוגת קרמבו קלה ללא קמח
צילום: טלי רויטל יעקב


שאלות נפוצות: עוגת קרמבו

איך מקציפים בצורה נכונה ומתי אפשר לדעת שהקצפת מוכנה?

קודם מקציפים רק את החלבונים כדקה על מהירות גבוהה. כשמתחילות להיווצר בועות, מוסיפים סוכר בשלבים, לא הכל יחד, תוך כדי שהמערבל עובד. כשמסיימים עם הסוכר, מורידים לדרגה 1 או 2 ומוסיפים חלבונים ואינסטנט פודינג.

למי שאוהב אגוזים בתוך העוגה, כמה אפשר להכניס בלי לקלקל אותה?

אפשר לפזר שברים או חצאים של כ-10 אגוזים על המלית כשהעוגה כבר בתבנית, הם ישקעו למטה מעצמם.

אפשר קקאו במקום אינסטנט שוקולד?

כן, כף קקאו או 2 כפות שוקולית.

כמה זמן העוגה יכולה להיות במקרר?

כשבוע בכיף.

מה התחליף לאינסטנט שוקולד?

אינסטנט פודינג מחליף קמח, כך שתוכלו להוסיף קמח שקדים או קמח אחר כשר לפסח. במהלך השנה אתם יכולים להשתמש בקמח רגיל.

 


הבמה כולה שלכם:

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!

"וואו, יצא לי סוף הדרך."
עדן יחזקאל

"יצא מושלם, כולם נהנו!"
Sabrina Davidov

"תודה על המתכון. הצטרף למשפחה אדם עם צליאק ולא נעים להגיש לו רק ביסקוויטים ללא גלוטן כקינוח."
הלנה שמואלי

עוגת קרמבו קלה ללא קמח

"קרמבו קלה וטעימה מאוד."
צילה בן חיון

"עוגה נהדרת, הכנתי אותה כבר כמה פעמים. מרשימה וטעימה מאוד."
רחל שלום ויטל

"העוגה שתמיד מצליחה לי."
Orit Skira

"בדרך כלל כוכבת בפסח."
ריקה אברם

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?