Advertisements
| |
השילוב האהוב של שמרים מועשרים וקקאו איכותי אף פעם לא מאכזב. עוגיות רוגלך מושלמות שכל אחד יכול להכין בקלות, מרכיבים מבצק חלומי בשילוב מלית איכותית של שוקולד עשיר ולבסוף מוסיפים סירופ סוכר משדרג ברמות. שמים לאפייה לקבלת רוגלך מהאגדות שיביא לכם כל השכונה במטבח לטעום.

מתכון באדיבות: אופירה פחימה יחיא – קרדיט על שיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: עוגת רוגלך שמרים שוקולד

מצרכים 

כוס: כוס חד פעמי שתיה חמה

לבצק:
1 קג קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 ביצים
2 כוסות מים ועוד 1/3
200 גרם מחמאה לפרווה או חמאה לחלבי 

למלית :
200 גרם מחמאה
8 כפות מלאות סוכר חום
1 כף נס קפה
1 כפית תמצית רום
6 כפות קקאו
200 גרם שוקולד מריר
להמיס הכל על הגז ולהוסיף בסוף 4 כפות קורנפלור
לתת למלית להתקרר במקרר עד שהבצק יהיה מוכן לעבודה

סירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
1 כפית תמצית רום
1 שקית סוכר וניל
מעט מיץ לימון
נבשל עד שיהיה דביק .
נקרר ונבריש על עוגה חמה.

אופן הכנה 

  • שמים בקערת מיקסר קמח , סוכר וניל , סוכר ושמרים ולערבב, להוסיף תוך כדי לישה 2 כוסות מים, מוסיפים ביצים , ובסוף מחמאה או חמאה חתוכה לקוביות. אם צריך נוסיף עוד 1/3 מים בהדרגה לפי הצורך ללוש היטב.
  • לתת לבצק לתפוח עד שיכפיל את נפחו.
  • שוב לשים מהר רק כדי להוריד את הנפח ושוב ניתן לבצק לתפוח .
  • עכשיו מחלקים את הבצק ל-8 חלקים כל חלק פותחים למלבן.
  • את החלק הראשון כ-1/3 מורחים במלית ומקפלים עוד שלב ונשאיר 1/3 בלי מלית .
  • למרוח אותו גם ולקפל, לקמח, ולרדד לריבוע גדול יותר בזהירות.
  • לחתוך משלושים ארוכים ולגלגל לרוגלך .
  • מברישים בביצה טרופה עם כפית נס קפה.
  • מחכים שיתפח ואופים ב-170 מעלות טורבו עד שיזהיב .
  • להבריש בסירופ סוכר 
  • סירופ סוכר:
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כוס מים 
  • 1 כפית תמצית רום
  • 1 שקית סוכר וניל
  • מעט מיץ לימון 
  • נבשל עד שיהיה דביק .
  • נקרר ונבריש על עוגה חמה.

טיפ: מומלץ להתחיל סירופ , בצק , מלית .

Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר להקפיא חלק?
תשובה: כן, יוצא הרבה מאוד אני מקפיאה אחרי האפייה ומפשירה שצריך.    

עוד מתכונים מבוקשים:

 

עוגת רוגלך שמרים שוקולד

Advertisements

 
 
עוגת רוגלך שמרים שוקולד
Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

2 Comments

    1. המתכון מכין כ-4 תבניות עגולות בקוטר 22/24 ס״מ או שתי תבניות עגולות או מרובעות בגודל בינוני.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements