Advertisements
אחרי מתכון זה לא תקנו יותר גלידות וקסטות ובמיוחד אחרי שתטעמו. קסטה ביתית ומופלאה שמכינים בקלי קלות, מורכבת מתחתית הביסקוויטים האהובה של קסטות ומעל מוסיפים מילוי גלידת אוראו וניל עשירה ומלטפת ולבסוף עוד שכבת ביסקוויטים. קינוח קיצי נהדר שתמיד כיף שיש במקפיא.

מתכון באדיבות: גיטה סלע – קרדיט על שיתוף המתכון.

Advertisements

מתכון: גלידת קסטה ביתית

מצרכים

תבנית: תבנית חד פעמית בגודל 26X33

2 שמנת מתוקה
1 פחית חלב מרוכז
4 עוגיות אוראו קצוצים
1 שוקולד מריר 100 גרם
כפית תמצית וניל

אופן הכנה 

  • נקציף את 2 השמנות. נמיס את השוקולד עם 1/2 פחית חלב מרוכז, נערבב למרקם חלק ונשים בצד.
  • נחלק את השמנות ל-2 קערות – בקערה אחת נוסיף את 1/2 פחית חלב מרוכז ונמשיך להקציף עוד דקה, ואז נוסיף את עוגיות האוראו שקצצנו דק עם תמצית וניל. נערבב בתנועות קיפול.
  • מכניסים לקירור.
  • נסדר תבנית חד פעמית בגודל 26X33 , מעל ניילון נצמד שיהיה ארוך בקצוות, כדי שנוכל לחלץ מהתבנית 
  • נסדר ביסקוויט קסטה או פתי בר, לא נרטיב את הביסקוויט 
  • מעל נשפוך את גלידת הוניל עם עוגיות אוראו וניישר ונכניס להקפאה בערך 2 שעות.
  • נוסיף את נשוקולד המומס לשמנת שהקצפנו ונערבב למרקם חלק. נשפוך מעל לגלידת הוניל ונקפיא עוד שעתיים.
  • נוציא ונסדר מעל ביסקוויט קסטה או פתי בר, ונקפיא למשל כל הלילה (7-8 שעות) 
  • נחלץ מהתבנית ונחתוך בסכין חדה עוטפים כל קסטה בנייר כסף דק. נשמור בהקפאה.
Advertisements

שאלות ותשובות

שאלה: מאיפה השגת את הביסקויטים?
תשובה: אישית קניתי בבני ברק סופר יש חסד.

שאלה: חייב את הביסקוויטים?
תשובה: אם את רוצה רק גלידה לא צריך בסקויטים.   

שאלה: בפחית חלב מרוכז יש סוכר?
תשובה: כן, זה מתוק.

שאלה: אפשר חלב רגיל?
תשובה: לא ניתן להשתמש בחלב רגיל.

שאלה: כמה זמן זה יכול להיות במקפיא?
תשובה: אפשר להקפיא לכמה חודשים.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

גלידת קסטה ביתית

Advertisements

Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements