תוספותמנות ראשונות וסלטים

תפוחי אדמה בתנור פריכים וזהובים

תפוחי אדמה בתנור פריכים וזהובים בטעם כה מיוחד שכמותו עוד לא ראיתם. מתכון לפרוסות תפוחי אדמה בתנור שיוצאות קריספיות מבחוץ ורכות ומנחמות מבפנים. חותכים אותן לרבעים, מתבלים בתערובת קסומה של עשבי תיבול אופים לכמה דקות ומקבלים תפוחי אדמה בטעם עולמי עם קצוות שרופות וקראנ’צ משגע בכל ביס קטן.
מתכון באדיבות: אילנית כרבי – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: תפוחי אדמה בתנור פריכים וזהובים

מצרכים 

תפוחי אדמה
שמן זית
כוסברה, בזיליקום, רוזמרין, טימין
כורכום
תבלין שווארמה
פלפל שחור גרוס
כף מרק עוף
מלח גס


אופן הכנה 

  • לשלוק תפוחי אדמה חצויים לחצי עם הקליפה (לאחר ששטפנו היטב את הקליפה), לאחר שהתפוחי אדמה מתרככים, מוציאים ומסננים.
  • לקחת קערה ושמים כחצי כוס שמן זית, עשבי תיבול יבשים: כוסברה, בזיליקום, רוזמרין וטימין, ואז מוסיפים כורכום ותבלין שווארמה. אחרי זאת מוסיפים פלפל שחור גרוס וכף מרק עוף ומערבבים הכל. 
  • מניחים את התפוחי אדמה בצורת פרח על סיר מרופד בנייר אפיה ומברישים אותם בתערובת. 
  • מפזרים מלח גס ומוסיפים מהצד ככוס וחצי של מים רותחים.
  • מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות ללא מכסה ולאחר חצי שעה בערך מורידים את המעלות ל-150 עד שתפוחי האדמה מוכנים עם צבע מהמם. 
  • כשהכל מוכן מפזרים פטרוזיליה טריה לקישוט

שאלות ותשובות

שאלה: פורסים אותם?
תשובה: כן פורסים. 

שאלה: מה אפשר במקום תבלין שווארמה
תשובה: תבלין למעורב. 

שאלה: למה צריך את המים? כי אם שמים מים אלה שלמטה יהיו פירה לא?
תשובה: אל דאגה בהבטחה לא יוצא פירה….המים זה כי אנחנו לא מכסים את הסיר וכדי שזה לא יהיה יבש מידי אלא קריספי מבחוץ ורך מבפנים.

עוד מתכונים מבוקשים:

תפוחי אדמה בתנור פריכים וזהובים

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker