מאפים ולחמים

בייגלה ירושלמי במילוי נוטלה

אחרי שניסינו את הגרסה המלוחה של הבייגלה הירושלמי והתאהבנו, הגיע הזמן לשדרג לגרסה המתוקה שלו. מאפה בייגלה ירושלמי חם שיוצא קריספי וזהוב מבחוץ וממולא בממרח נוטלה חמים ומנחם מבפנים. מאפה מהמם בטעם עשיר, תתכננו להתמכר והילדים אפילו יותר!

מתכון באדיבות: הדר שפירא – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: בייגלה ירושלמי במילוי נוטלה

מצרכים 

כמות:  המתכון מספיק ל 8 בייגלים ארוכים

500 גרם קמח ( 3 וחצי כוסות)
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר
4 כפות שמן זית
כוס ושליש מים פושרים ( 320 מ”ל) בהדרגה
כפית מלח

למילוי:
ממרח שוקולד נוטלה/השחר


אופן הכנה 

  • נכין את הבצק: בקערת מיקסר עם וו לישה נשים את הקמח, שמרים וסוכר ונתחילים ללוש במהירות נמוכה. נוסיף שמן וכוס מים ונלוש כדקה. נוסיף בהדרגה את שאר המים עד לקבלת בצק רך, חלק ומעט דביק בחלק התחתון של המיקסר. 
  • נלוש כ-8 דקות ובסוף מוסיפים את המלח ולשים עוד כ2 דקות.
  • נעביר את הבצק לקערה משומנת, נכסה ונתפיח כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • נעצב את הבייגלים ואופים:
  • נחלק את הבצק ל-8 כדורים שווים ונניח על נייר אפייה ל-10 דקות מנוחה כשהם מכוסים בניילון רופף. המנוחה הזו תגרום לבצק להיות גמיש ונוח לעבודה.
  • נפתח כל כדור על משטח מעט מקומח לעלה צר ארוך ודק. בעזרת כף נמלא בשוקולד בצד אחד של העלה ונסגור לגליל הדוק. 
  • נסגור היטב את הקצוות ונניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה כאשר הסגירה היא כלפי למטה. (כדי שהשוקולד לא יברח)
  • נעשה כך עם שאר הבצק. נשאיר מרווח של 3 ס”מ אחד מהשני.
  • נמרח כל בייגל במים ונפזר שומשום בנדיבות. אפשר גם להרים את הבייגל וממש לטבול בשומשום. 
  • נכסה ונתפיח כ 20 דקות. נחמם תנור ל 240 מעלות. ואז נאפה כ15-20 דקות עד שהבייגלים מקבלים צבע שחום ויפה.

עוד מתכונים מבוקשים:

בייגלה ירושלמי במילוי נוטלה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker