| | |

פרגיות בתנור ברוטב צלי ופטריות

מתכון קל וטעים של פרגיות בתנור ברוטב צלי ופטריות!
בהשראת: ישראלה אזולאי
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
פרגיות בתנור ברוטב צלי ופטריות

נתח הפרגית הוא תמיד החלק העסיסי ביותר בעוף, וכשמשדכים פרגיות בתנור עם רוטב קסום כזה מקבלים תוצאה עשירה ומענגת.

מנה אסתטית של פרגיות עסיסיות ורכות שטבולות ברוטב צלי עשיר ומפנק עם פטריות ובצל משדרגים.

עם צבע מהמם וטעם משגע כזה, לא תפסיקו ללקק ת'אצבעות.

ספר המתכונים של ישראלה אזולאי

 

פרגיות בתנור ברוטב צלי ופטריות
צילום : ישראלה אזולאי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

פרגיות בתנור ברוטב צלי ופטריות

פרגיות בתנור ברוטב צלי ופטריות

מתכון קל וטעים של פרגיות בתנור ברוטב צלי ופטריות!
ציון 4.20 על ידי 5 דירוגים
לדרג
זמן הכנה: 1 hour
זמן בישול/אפייה: 40 minutes
באדיבות: ישראלה אזולאי

ציוד

1 תבנית חד פעמית בינונית

המצרכים

  • 10 יחידות פרגיות
  • 1 יחידה בצל
  • 2 יחידות קופסת פטריות שמפיניון
  • מלח (פלפל שחור)
  • 1 יחידה שקית רוטב צלי של אסם
  • כף סילאן

אופן ההכנה

  • לוקחים 10 פרגיות, מנטגנים אותן במחבת עם מעט שמן, לסגירה בלבד, משני הצדדים.
  • מעבירים אותן ומסדרים בתבנית קטנה ועמוקה.
  • לחמם תנור לחום גבוה, 200 מעלות.
  • בינתיים מכינים רוטב: בסיר נטגן בצל פרוס לפרוסות, נוסיף קופסת פטריות שמפיניון שלמות,מסוננת, ומטגנים מעט.
  • להוסיף מעט מלח,פלפל שחור ושקית רוטב צלי של אסם. ואז להוסיף כוס גדולה של מים רותחים.
  • מערבבים ומבשלים עד שמסמיך מעט ומבעבע.
  • לשפוך על הפרגיות. נוסיף מעל הפרגיות כף גדושה סילאן, ועם כף למזוג מהרוטה על הפרגיות.
  • נכניס בנייר כסף, ואז נכניס לתנור ל40 דקות.
  • מורידים כיסוי, ומכניסים לתנור עד קבלת צבע שזוף מעט.
  • חשוב להשקות מרגע שמורידים כיסוי, רוטב על הפרגיות כדי שלא יתייבשו.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: פרגיות בתנור

אפשר עם חזה עוף במקום פרגית?
זה יוצא יבש, הפרגיות יותר עסיסיות.

רק עוד דבר אחד אחרון!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני ארוחות צהריים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

Similar Posts

2 Comments

    1. היי מירב!
      הכוונה ל-10 יחידות של ירכי עוף מפולטים.
      מקווים שענינו על שאלתך, ובהצלחה 🙂
      נ.ב. מוזמנת להצטרף לקבוצת הוואטסאפ שלנו ולקבל כל יום מתכונים חדשים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?