כללי

פרגיות בתנור ברוטב צלי ופטריות

נתח הפרגית הוא תמיד החלק העסיסי ביותר בעוף, וכשמשדכים לפרגיות רוטב קסום כזה מקבלים תוצאה עשירה ומענגת. מנה אסתטית של פרגיות עסיסיות ורכות שטבולות ברוטב צלי עשיר ומפנק עם פטריות ובצל משדרגים. עם צבע מהמם וטעם משגע כזה, לא תפסיקו ללקק ת’אצבעות. 

מתכון באדיבות: ישראלה אזולאי – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: פרגיות בתנור ברוטב צלי ופטריות

מצרכים

תבנית: חד פעמית בינונית.

10 פרגיות
בצל
קופסת פטריות שמפיניון
מלח, פלפל שחור
שקית רוטב צלי של אסם
כף סילאן 

אופן הכנה

  • לוקחים 10 פרגיות, מנטגנים אותן במחבת עם מעט שמן, לסגירה בלבד, משני הצדדים.
  • מעבירים אותן ומסדרים בתבנית קטנה ועמוקה.
  • לחמם תנור לחום גבוה, 200 מעלות.
  • בינתיים מכינים רוטב: בסיר נטגן בצל פרוס לפרוסות, נוסיף קופסת פטריות שמפיניון שלמות,מסוננת, ומטגנים מעט.
  • להוסיף מעט מלח,פלפל שחור ושקית רוטב צלי של אסם. ואז להוסיף כוס גדולה של מים רותחים.
  • מערבבים ומבשלים עד שמסמיך מעט ומבעבע.
  • לשפוך על הפרגיות. נוסיף מעל הפרגיות כף גדושה סילאן, ועם כף למזוג מהרוטה על הפרגיות.
  • נכניס בנייר כסף, ואז נכניס לתנור ל40 דקות.
  • מורידים כיסוי, ומכניסים לתנור עד קבלת צבע שזוף מעט.
  • חשוב להשקות מרגע שמורידים כיסוי, רוטב על הפרגיות כדי שלא יתייבשו.

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר תמונה לרוטב צלי?
תשובה: כזה.

שאלה: אפשר עם חזה עוף במקום פרגית?
תשובה: זה יוצא יבש, הפרגיות יותר עסיסיות.

 

עוד מתכונים מבוקשים:

פרגיות בתנור ברוטב צלי ופטריות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker