Advertisements
|
כולם יודעים שאין על עוגיות אלפחורס ביתיות טובות, אבל אלפחורס הוואנה זה הדבר! כדורי אלפחורס טעימים ומתוקים בטוויסט של ציפוי שוקולדי עשיר או שוקולד חלב במרקם אלוהי, ממלאים בריבת חלב מפנקת לקבלת מגוון טעמים רחב ומהמם. ביס אחד משדרג לכם את היום ברמות, אז למה לחכות?
מתכון באדיבות: דניאל רודפר – קרדיט על שיתוף המתכון.
Advertisements

מתכון: מתכון אלפחורס ארגנטינאי הוואנה

מצרכים 

 לבצק:
3 חלמונים
חמאה 200 גרם
כוס סוכר
1 אבקת אפייה
1 סוכר וניל
כפית מחית וניל
קורנפלור 500 גרם
כוס וחצי קמח לעוגיות

לציפוי
200 גרם שוקולד גאנה/ולרונה (או כל שוקולד שיש לכם בבית)
20 גרם חמאת קקאו 

אופן הכנה 

  • בקערת מיקסר וו גיטרה חמאה מומסת וסוכר ונערבל לתערובת תפוחה ולאחר מכן נוסיף את החלמונים עד שהכל נטמע, מוסיפים סוכר וניל אבקת אפייה ומחית וניל עד לערבול מלא
  • נוסיף את הקורנפלור 3 פעמים לתערובת עד שהכל מתאחד ולאחר מכן את הכוס וחצי קמח 
  • נניח לפחות שעה במקרר , נוציא ונרדד את הבצק לבערך חצי ס"מ, נקרוץ עיגולים לגודל הרצוי
  • נאפה בתנור שחומם מראש 160/170 מעלות לכ-10/12 דקות (משתנה בהתאם לתנור שיש לכם בבית)
  • נצנן את האלפחורס ונמלא בריבת חלב / או כל מילוי שתרצו
  • לציפוי: נמיס יחד ומצפים כל עוגייה, נשים למקרר לכמה דקות התייצבות
Advertisements

תמונות ותגובות מהגולשים: 
רות אלגיא: "גם אנחנו עושים אלפחורס ביתיים"

עוד מתכונים מבוקשים:

Advertisements

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Advertisements

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements