| |

עוגת מייפל מטריפה ב-2 דקות 

עוגת מייפל בחושה, חגיגית ומפנקת לכל מועד. מתכון קל שלוקח 2 דקות הכנה.
בהשראת: ענת אלישע ביטון
ציון 4.23 על ידי 54 דירוגים
עוגת מייפל ואגוזים

עוגת מייפל בחושה שמכינים ב־2 דקות וזוללים בדקה אחת! עוגה בחושה קלה ומטריפה שחייבים לחלוק עם האורחים!

מי שאוהב עוגות מייפל, חייב לטעום את העוגה מטורפת הזו! פשוט עוגת מייפל מושלמת בכל מובן אפשרי – גם סופר מהירה להכנה וגם טעימה ברמות שאין מילה שיכולה לתאר את הדבר הזה.

מתכון שיא הקלות להכנת עוגה בחושה מטריפה, עוגת מייפל עם שמנת מתוקה, שהאורחים לא יפסיקו לקחת תוספת ממנה עד שהיא תיגמר. כל כך טעימה שמומלץ לשים לב שהם לא רבים על הביס האחרון!

ספר המתכונים של ענת אלישע ביטון

 

עוגת מייפל מטריפה ב-2 דקות
צילום: ענת אלישע ביטון

למה באמת כדאי לכם: עוגת מייפל בחושה

  • ניתן להכין את העוגה עם קמח רגיל ואבקת אפייה!
  • ניתן להכין את העוגה פרווה והיא תצא נהדרת באותה מידה!
  • מתכון קל שאפשר להכין גם ללא מיקסר ולוקח 2 דקות הכנה על השעון!
  • עוגה טעימה, חגיגית ומפנקת להגשה בכל אירוח!

 

שורה תחתונה: עוגה משגעת שאחרי שתטעמו אותה תשקלו שלא לחלוק עם אף אחד ולאכול אותה לבד!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

עוגת מייפל ואגוזים

עוגת מייפל מטריפה ב-2 דקות 

עוגת מייפל בחושה, חגיגית ומפנקת לכל מועד. מתכון קל שלוקח 2 דקות הכנה.
ציון 4.23 על ידי 54 דירוגים
לדרג
באדיבות: ענת אלישע ביטון

ציוד

תבנית: 2 תבניות אינגליש.
כוס: כוס חד פעמי חם

המצרכים

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה (בטמפרטורת החדר)
  • 4 ביצים (גם בטמפרטורת החדר)
  • 2 כוסות קמח תופח
  • 1 1/4 כוס סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/4 כוס שמן
  • חופן אגוזי מלך
  • 1 כפית קמח
  • סירופ מייפל איכותי

אופן ההכנה

  • נחמם תנור ל 180 מעלות
  • את כל המצרכים למעט האגוזים, המייפל, וכפית הקמח, נכניס לקערת המיקסר. נערבל עד שמתקבלת בלילה חלקה. נעביר ל-2 תבניות אינגליש.
  • נשבור את האגוזים ונפזר עליהם כפית קמח ( זה ימנע מהאגוזים לשקוע לתחתית התבנית) ואז נפזר אותם על העוגות.
  • נאפה עד הזהבה עדינה. כשהעוגה מוכנה, נחורר אותה בעזרת קיסם ומצפים אותה
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 

עוגת מייפל בחושה
צילום: ענת אלישע ביטון


שאלות נפוצות: עוגת מייפל בחושה

קמח תופח וכפית של קמח רגיל?
קמח תופח לעוגה כפית קמח לפיזור של האגוזים.
אפשר להכין עם קמח רגיל ואבקת אפייה?
בהחלט כן.
מה אפשר לשים שתהיה פרווה?
להמיר את השמנת בקרם קוקוס.
אפשר בלי מיקסר פשוט בקערה?
כן, פשוט לערבל היטב שלא יישאר גושים.
 כמה זמן אפייה בערך?
זה תלוי בתנור.. בין 20 ל 25 דק.



הבמה כולה שלכם: עוגת מייפל בחושה
עוגת מייפל בחושה
צילום: רווית מנשה

אין על עוגת מייפל!!"

רווית מנשה

עוגת מייפל בחושה
צילום: זיוי מזרחי

"תודה על המתכון!"

זיוי מזרחי

עוגת מייפל בחושה
צילום: גלית הראל

"יצא אליפות!"

גלית הראל

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון!

בלילות הקיץ החמים אין כמו להתפנק על קינוח טעים, קליל ופשוט להכנה לצד כוס קפה קר ועל רקע בריזה קלה של אחרי שקיעה.

 

מקור:עוגת מייפל – ענת אלישע ביטון
מוזמנים גם לבקר בקבוצתה: ענת אלישע ביטון – דמיון ויצירה במטבח

Similar Posts

22 Comments

  1. עוגה מעולה הכנתי פעם אחת יצא נהדר עפו ברמות
    איך אפשר להחליף את הקמח תופח ברגיל, מה היחסים?

    1. היי רבקה,
      שמחים שאת נהנית מהמתכון!
      אפשר להחליף באותה כמות, רק להוסיף כפית אבקת אפייה על כל כוס קמח.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מירי,
      יש לשים את המייפל בבלילה, ולאחר שהעוגה מוכנה, אפשר להוסיף עוד מעל כשפורסים.
      בהצלחה 🙂

    1. היי גל,
      מתנצלים שלקח לנו קצת זמן לענות, אבל ראינו את השאלה שלך והגבנו עליה.
      מחיקת תגובות מנוגדת לפילוסופיה שלנו, אלא אם כן מדובר בספאם או בתגובה שמכילה מילים לא נעימות ושיח לא מכבד.
      בהצלחה 🙂

  2. אני ממש ממש רוצה להכין את העוגה רק בכל פעם שמציינים כוס חד פעמי זה לא מדויק. לכוס החד פעמי חם יש כמה גדלים.
    אני עובדת עם כוסות אוניברסלים.
    האם אפשר לציין בגרם את הכמויות אשמח מאוד. תודה לתשובתכם.

    1. היי גל,
      אם את עובדת עם כוס מידה אוניברסלית אז את בעצם משתמשת ב-240 מ"ל.
      בהצלחה 🙂

  3. 5 stars
    הכנתי את העוגה הזו כמה וכמה פעמים….
    הילדים שלי מפונקים ולא אוהבים כל דבר אבל לעוגה הזו הם התמכרו ובצדק!!!!!
    אחת העוגות הטובווווווווווווותתתתתתתת
    ממליצה בחום

    1. כשהעוגה מוכנה, מחוררים אותה בעזרת קיסם ומציפים אותה במייפל. לנסות שיהיה איכותי, הכמות צריכה להיות נדיבה, לפי העין כמה שאוהבים. בהצלחה!

  4. 4 stars
    כמה מייפל אמורים לשים לא כתוב ובאיזה שלב? האם מעל האגוזים?
    אם אין מייפל מה אפשר לשים במקום?

    1. רשום בשלב האחרון, נאפה עד הזהבה עדינה. כשהעוגה מוכנה, נחורר אותה בעזרת קיסם ומצפים אותה. כמה זה כבר לשיקולך ולשיקול המשפחה כמה אוהבת. אפשר לנסות סירופים אחרים כמו שוקולד, סילאן קרמל מלוח וכו', אל ולא היינו ממש ממליצים להחליף את המייפל כי אז עוגה בחושה אחרת לגמרי. בהצלחה!

      1. לא רשמת כמות שמנת מתוקה יש 250 ויש פחות?
        אפשר במקום סוכר וניל נוזל וניל?

      2. היי איב!
        את צודקת, תיקנו את המתכון. שמנת מתוקה – 250 מ"ל.
        אפשר בהחלט להחליף לנוזל וניל, רק קחי בחשבון שאולי היא תצא טיפה יותר לחה, אבל לא משהו קריטי בכלל.
        בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?