|
גם אתם מכורים שוקולד וכבר מזילים ריר מלהסתכל על התמונה? סימן שעוגה זו היא בדיוק מה שאתם צריכים. עוגת מוס שוקולד מדהימה ומרשימה בטעם מגרה, מכינים מתחתית של עוגת שוקולד רכה ומוסיפים מעל מוס שוקולד רך וקצפתי, לבסוף מצפים בציפוי שוקולדי עשיר ומלטף לקבלת עוגה שהיא פשוט שלמות, כל כך טעימה שעד שתקבלו ביס כבר לא תישאר עוגה!

מתכון באדיבות: רויטל בן חמו – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגת מוס שוקולדית בטירוף

מצרכים 

תבנית עגולה 24

לתחתית
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
כף גדושה קקאו
4 חלמונים
4 חלבונים
חצי כוס סוכר
קורט מלח

מוס
200 גרם שוקולד מריר
2 שמנת מתוקה
כף רום
2 חלבונים
2 חלמונים

ציפוי
100 גרם שוקולד מריר
חצי קופסא שמנת מתוקה


אופן הכנה 

  • נתחיל בתחתית: נקציף את החלבונים עם המלח עד שנהיה קצף, ואז נוסיף בהדרגה את הסוכר, השוקולד, הקקאו, והחמאה. נמיס במיקרו כמה שניות ונערבב, נקרר מעט ונוסיף את החלמונים ואז נערבב במהירות. מערבבים בתנועת עטיפה את השוקולד לקצף ב 3 פעימות
  • נשמן תבנית עגולה 24, ונחמם תנור ל-160 מעלות
  • נכניס את העוגה בערך 40 דק ואז נוציא ונקרר
  • נעבור להכנת המוס: נקציף את החלבונים עם 3 כפות סוכר, ונמיס את השוקולד במיקרו כמה שניות,
  • ונוסיף במהירות את החלמונים אחרת השוקולד מתקשה ונורא קשה לעבוד איתו. נאחד את השוקולד והקצפת ונוסיף כף רום ונערבב בעדינות בתנועת עטיפה
  • נקציף בנפרד את השמנת המתוקה לבד עד לקצף נוקשה ונאחד את התערובות בתנועת עטיפה בזהירות בלי לשבור את המרקם
  • נמרח את המוס על התחתית ונכניס למקרר לפחות ללילה
  • לבסוף נכין את הציפוי: נרתיח את השמנת ונערבב לתוכה את השוקולד ואז נשפוך על העוגה

שאלות ותשובות

שאלה: במוס יש ביצים לא מבושלות, מרגישים בטעם?
תשובה: אין טעם בכלל של ביצים. לא ניסיתי אישית, אבל יש גם אפשרות לוותר עליהן.
שאלה: האם אפשר להמיס את השוקולד על בן מארי במקום במיקרוגל?
תשובה: בטח שאפשר אפילו מומלץ יותר.
עוד מתכונים מבוקשים:

עוגת מוס שוקולדית

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *