מתכון באדיבות: אורה ארגוב – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוף עם אפונה וכרפס
מצרכים
1 שקית אפונה קפואה
5 גבעולי סלרי חתוכים
1 בצל לטיגון חתוך
לקציצות:
1 קילו חזה עוף טחון ביחד עם:
1 גזר
1 בצל
1 תפוחי אדמה
4 עלים של סלרי
1 חבילת פטרוזיליה
3 כפות קמח מצה או פירורי לחם רגילים לא מוזהבים
לערבב את כל העיסה ונוסיף:
2 ביצים
1 בצל מטוגן קצוץ
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 כף מרק עוף פרווה
1/4 כפית קינמון
1/4 כפית גריל עוף
1/2 כפית כרכום
2 כפות שמן
אופן הכנה
- נלוש היטב את מרכיבי הקציצה ולתת מנוחה במקרר ל-15 דקות
- נטגן בצל חתוך עם 3 כפות שמן עד לשקיפות ונוסיף את הסלרי החתוך ואז נערבב ונוסיף את האפונה ושוב נערבב ונתבל: 1 כף כורכום, 1 כפית מלח, 1/4 כפית פלפל שחור.
- נוסיף 2 כוסות מים רותחים ואז נוסיף 1 כף מרק עוף
- לתת בישול של 20 דקות ואז נוסיף את הקציצות מעל ונמשיך לבשל לא לכסות עד גמר הנוזלים.
שאלות ותשובות
שאלה: האם מתאים עם בשר בקר? אפשר בלי ביצים? בגלל שלא עובר טיגון?
תשובה: אפשר עם בקר בהחלט חבל לוותר על הביצים אבל אם לא בא לך לכי על זה גם מצוין.
שאלה: אפשר אותו מתכון פשוט עם בשר טחון רגיל לא עוף?
תשובה: כן בהחלט יוצא מצויין.
שאלה: אפשר עם פולים גם?
תשובה: כן.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- עינת אדרי: “בדיוק הכנתי”
- ורד טיילר: “עכשיו על הגז מתכון נדיר”
- גילה סיבוני: “איזה יפה”
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: צלי בקר עם תפוחי אדמה
- מתכון: סלמון בתנור עם עשבי תיבול
- מתכון: חזה עוף ממולא בפסטו בתנור
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
האם לטגן את הקציצות לפני?
אין צורך, בהצלחה ובתיאבון!