|
עוגיות ריפעת מרוקאיות מדהימות שהם בעצם קרקרים מתוקים ודקיקים בניחוח וטעם עדין של גרגרי אניס. עוגיות מושלמות במרקם שיוצאות פריכות וממכרות. הכי כיף כשטובלים בתה חם ומתענגים בכל ביס קטנטן. כי אי אפשר בלי עוגיות מושלמות שכאלה.. אין בית מרוקאי שלא מכין!

 
מתכון באדיבות: לינדה לגנואר – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגיות ריפעת מרוקאיות מושלמות

מצרכים 

 כוס: כוס של 240 מ"ל

קילו קמח
2 אבקת אפיה
כוס סוכר
כוס שומשום
כוס שמן
כוס מים/מיץ תפוזים
2 ביצים L
1/2 כוס גרגרי אניס (לא חובה)


אופן הכנה 

  • נערבב את כל החומרים ונלוש לבצק אחיד, נכסה את הקערה בניילון ולתת לבצק מנוחה של חצי שעה. 
  • בינתיים לחמם תנור ל- 180 מעלות. נחלק את הבצק ל-4 חלקים ונרדד כל חלק לעלה דק בעובי 3-4 מ"מ על נייר אפייה מקומח קלות (חשוב שנרדד דק כי העוגיות תופחות מעט באפייה, עוגיות עבות לא יהיו מספיק פריכות בפנוכו של העוגיה). 
  • נחורר את פני הבצק במזלג או בגלגלת מרוקאית, נחתוך מסביב את הבצק למלבן בגודל התבנית ובעזרת גלגלת משוננת נחתוך לריבועים בגודל הרצוי.
  • נעביר את הבצק לתבנית, עם הנייר, ונאפה 20-25 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות 
  • נצנן לחלוטין ונפריד בין העוגיות שנותרו מחוברות. נשמור בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגיות ריפעת מרוקאיות

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *