מתכון באדיבות: תמר אלפסי – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: כדורי פירה במילוי בשר טחון
מצרכים
תפוחי אדמה
מלח
קוביית מחמאה
בשר טחון
בצל
פלפל שחור
כמון
פפריקה
שמן
פירורי לחם
שומשום
אופן הכנה
- מכינים פירה רגיל ומוסיפים לפירה מלח וקוביית מחמאה פרווה. נותנים לזה להתקרר
- בינתיים לוקחים מחבת ומטגנים בצל עם בשר טחון, מתבלים במלח, פלפל שחור, מעט כמון, מעט פפריקה, ומעט שמן
- אחרי זאת ניקח מהפירה ונמלא לתוך את הבשר, נגלגל ויוצרים כדורים שנטבול בביצה עם פירורי לחם ושומשום ולטגן בשמן עמוק.
- לתיבול של הפירורית מוסיפים מלח
שאלות ותשובות
שאלה: חייב לטגן? אפשר בתנור?
תשובה: עדיין לא ניסיתי בתנור אני אישית טיגנתי.
שאלה: אפשר לוותר על המרגרינה?
תשובה: לא חייב לשים.
שאלה: לא צריך להוסיף קמח תפוא? הפירה לא מתפרק?
תשובה: לא הוספתי קמח בכלל ולא מתפרק.
שאלה: חייב מחמאה? מה אפשר להוסיף במקום? (פרווה)
תשובה: לא חייבת לשים מחמאה פשוט זה מוסיף ומרכך.
שאלה: כמה תפוחי אדמה בישלת?
תשובה: בערך 7.
שאלה: אפשר לעשות כשר לפסח לדעתך?
תשובה: כן אפשרי לטגן עם קמח מצה.
תמונות ותגובות מהגולשים:
- גלינה שובאיב: "כל כך טעים ופשוט להכנה"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: קציצות ברוטב צהוב עם תפוח אדמה
- מתכון: קובה בורגול בקלי קלות
- מתכון: קציצות ירק מושלמות
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!