מאפים ולחמים

פיתות ביתיות מושלמות במחבת

מתכון באדיבות: חנה חנית – קרדיט על שיתוף המתכון של נוף ממאסטר שף

מתכון: פיתות ביתיות מושלמות במחבת 

מצרכים 

כוס מדידה אוניברסלית

3 כוסות קמח
כף שמרים
כף סוכר
כפית מלח
1/4 כוס שמן
כוס וחצי מים חמימים

תכיני בצק תחלקי ל6-7 אני מחלקת ליותר 80 גרם לפיתה
תעשי עיגולים חלקים ותתני להם לנוח 7 דקות
שימי קצת קנח על משטח תאדדי לפיתה דקה
שימי על מגבת ותתני תפיחה של חצי שעה
תחממי מחבת אש בינונית ושימי אותם ישר על הצד שהפיתה ישבה על במגבת
כל 10-15 שניות להפוך
בפעם השלישית תחכי שיהיה בועה תעזרי לה עם כמו שעשיתי בסירטון שיהיה כיס בכל הפיתה

טיפים להצלחה

טיפים להצליח כי אני לא עושה בדיוק כמו המתכון של נוף
אני אוהבת פיתות קטנות יותר
במידה ויש משקל לשקול חתיכות קטנות של 80 גרם
העיצוב של העיגול חשוב שיהיה חלק מאוד בלי קרעים
לרדד עם מעט קמח ולשים על המגבת גם טיפונת מלח
התפיחה של החצי שיה חשובה מאוד בשביל שיהיה כיס מושלם
סבלנות במחבת אני הופכת כל 15 שניות
בפעם השלישית הכיס נוצר
להרים למחבת. עדינות כדיי לט להרוס עם היד את הפיתה
המחבת
צריכה להיות נוןסטיק ציפוי טפלון שלא ידבק
ולא שמים שמן במחבת

 

שאלות ותשובות

שאלה: כמה יצאו לך?
תשובה: הכנתי פיתות גדולות, אז יצאו לי8 אבל תשקלי 80 גרם לפיתה יצא לך קטנים יותר.

תמונות ותגובות מהגולשים: 

  • אמירה פל: “יצא מדהים! כוס וחצי מים היה קצת יותר מדי, הייתי צריכה להוסיף עוד כוס קמח, אבל חוץ מזה, להיט!”

עוד מתכונים מבוקשים:

פיתות ביתיות מושלמות במחבת

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker