Advertisements
|

עוגיות טחינה מעלפות לתה

קערה אחת ו-10 דקות עבודה ויש לכם עוגיות נימוחות שחבל לפספס!
בהשראת: חני קונאשוילי
ציון 4.12 על ידי 27 דירוגים
עוגיות טחינה נימוחות
Advertisements

גם למי שלא חובב טחינה לא יוכל לעמוד בפני עוגיות אלה. עוגיות טחינה מעלפות, רכות ונימוחות במרקם שפשוט נמס בפה.

אחד המתכונים הכי קלים שיש, קערה אחת ו-10 דקות עבודה ויש לכם עוגיות שחבל לפספס.

מה גם? הן בריאות יותר מכל שאר העוגיות אז באמת שאין תירוץ להכין!  

 

ספר המתכונים של חני קונאשוילי 

 
 

עוגיות חמאה לקפה

Advertisements

עוגיות טחינה נימוחות

עוגיות טחינה מעלפות לתה

קערה אחת ו-10 דקות עבודה ויש לכם עוגיות נימוחות שחבל לפספס!
ציון 4.12 על ידי 27 דירוגים
לדרג
כמות 40 כדורים
זמן הכנה: 10 minutes
זמן בישול/אפייה: 20 minutes
סה״כ זמן: 30 minutes
סוג: Dessert
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

כוס מאג של נס קפה 330 מ״ל
Advertisements

המצרכים

  • 3 כוסות קמח רגיל (כוס של 330 מ"ל)
  • 1 שקית אבקת אפיה
  • 500 מ"ל טחינה גולמית (להוסיף בהדרגה!!)
  • 1 כוס סוכר (עדיף פחות)
  • 200 גרם חמאה רכה (לחמם במיקרו 50 שניות)
  • ¼ כוס שמן
Advertisements

אופן ההכנה

  • נערבב בידיים הכל ביחד היטב למרקם של חול רטוב. ואז נגלגל לכדורים קטנים (מעט קטנים יותר מכדור פינג פונג).
  • נשטח מעט ולשים חצי אגוז או בוטן (ניתן גם בלי). ונניח על נייר אפיה.
  • לאפות בתנור שחומם מראש ב180 מעלות למשך 15 עד 20 דקות מקסימום לא יותר.זה הסוד בעוגיות האלה גם אם זה נראה בהיר זה מוכן. בדוק.
  • נוציא את העוגיות וחשוב לא לגעת עד קירור מלא. אחרת הן מתפרקות.
Advertisements

הערות וטיפים

  • לא לאפות מעבר ל- 20 דקות בתנור, אחרת העוגיות מתייבשות והן לא נימוחות.
  • אם צריך להוסיף עוד רבע כוס טחינה בשלב הראשון.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

Advertisements

 

הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!


רק עוד דבר אחד אחרון! יש לכם שאלות לגבי עוגיות טחינה אלה? אל תהססו לשאול!

מתכון זה הינו חלק מאוסף מתכוני עוגיות מושלמים. אל תפספסו!

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: חני קונאשוילי
Advertisements

Similar Posts

15 Comments

  1. המידות אינן נכונות, נראה לי יותר מידי טחינה ביחד לקמח.
    חבל שלא קראתי את התגובות לפני.
    תתקנו את המתכון, כך שלא תהיה הטעייה למי שטרם הכין, חבל על כל העוגיות שנזרקו.

  2. היחס בחומרים לא נכון בכדי לעבוד עם הבצק הוספתי קורנפלור וקמח
    חשוב לקרוא את התגובות לפני

    1. היי ראודה 🙂
      המתכון הוא לעוגיות טחינה רכות ונימוחות כך שלפי מה שאת מתארת יצא לך בדיוק כמו שצריך!

    1. היי טליה, אתה הראשון שמגיב לכשלון העוגה וצר לנו מאוד שלא צלחת את המתכון. (מאז פרסום המתכון קיבלנו תמונות ותגובות מושלמות מחברי הקהילה).
      אתה מוזמן להתרשם ממתכון אחר דומה ומוצלח בלחיצה כאן ובהצלחה בפעם הבאה!

  3. הכנתי את עוגיות הטחינה והבצק רך מאוד עד כדי כך שלא ניתן לגלגל אותן. יש מצב ש-500 מ"ל טחינה הוא יותר מידי?

    1. היי תקווה, השתמשת בכוס מידה בגודל שמצויין במתכון? ייתכן שהשתמש בכוס קטנה יותר וכך היחס בין הטחינה לקמח ושאר היבשים לא היה תואם? בהצלחה בפעם הבאה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?




Advertisements