עם חלות כאלה בבית, את המאפייה כבר לא צריך לבקר! חלות ביתיות, יפות ומושלמות לשבת על הבוקר. יוצאות טריות וטעימות ותמיד אווריריות מבפנים עם מראה שזוף ואהוב מבחוץ, ואיך שהן ממלאות את הבית בריח משגע כל המשפחה תרוץ לטעום איך שיוצאות ישר מהתנור. מתכון אהוב שמתאים גם ללחמניות, הכי כדאי לשמור.

מתכון באדיבות: יםה דודיאן – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: מתכון חלות כולל סרטון קליעה (לחמניות)

מצרכים 

קילו קמח (אפשר חצי קמח מלא וחצי קמח לבן)
2 כפות שמרים יבשים
3 כפות סוכר
חצי כוס שמן
כף מלח
בערך 2 וחצי כוסות מים
כף גלוטן (אפשר בלי)


אופן הכנה 

  • נשים בקערת המיקסר לפי הסדר: שמרים מעל את הקמח, ואז נשים מעל את הסוכר וכוס מים ונתחיל ללוש 2 דקות. אחרי זאת נוסיף את המלח ואז עוד כוס מים, נמשיך ללוש ולאט, אם צריך מים נוסיף קצת. 
  • אחרי 7 דקות נוסיף את השמן ונלוש עוד 3 דקות. נוציא את הבצק מהמיקסר ונשמן קצת עם הידיים.
  • נתפיח שעה ואז נחלק. 
  • לתת מנוחה של רבע שעה ואחרי זאת ניצור צורות שרוצים.
  • נשים בתבנית להתפחה של עוד 30 דקות, נמרח ביצה עם קצת סוכר
  • נוציא מהתנור ונכסה במגבת

סרטון קליעה מצורף למטה מתחת לאופן ההכנה


סרטון קליעה:

שאלות ותשובות

שאלה: לכמה כדורים את מחלקת את הבצק?
תשובה: ל-12 כדורים.
שאלה: איפה קונים גלוטן?
תשובה: בחנויות מתמחות לאפיה. 
שאלה: מה משקל כדור בצק ללחמניה שהראית את ההכנה שלה ?
תשובה: בערך 140 גרם.
שאלה: להכנת חלה מרכזית כזאת בכמה כדורים בערך להשתמש?
תשובה: תחלקי ל-4 מכל 1תצא לך חלה בינונית.
שאלה: כמה יצאו מקילו ?
תשובה: 14.
שאלה: מה זה גלוטן?
תשובה: גלוטן זה כמו משפר אפיה הוא גורם לבצק להיות יותר רך ואלסטי.  

תמונות ותגובות מהגולשים: 
מרי בוכניק: "יצא מעולה!"
עוד מתכונים מבוקשים:



הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *