|
כולם יודעים שאין על אורז פרסי מהחלומות שמשדרג כל תבשיל פי מאה. קבלו מתכון לאורז פרסי מושלם עם תחתית קריספית של תפוחי אדמה פריכים מבושלים וטעימים, בתוספת אפונה ירוקה וחמודה. מכינים במתכון מפורט שיראה לכם את הסוד לתוספת המושלמת שתגנוב את ההצגה בכל שולחן אוכל!

מתכון באדיבות: גלית רחמני אזולאי – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: אורז פרסי כמו של אמא

מצרכים 

אפונה (קפואה)
שמן
מלח , כורכום
מים
4 כוסות אורז
תפוח אדמה/בצל

אופן הכנה

  • נטגן 5 דקות אפונה (קפואה) במעט שמן, נתבל במלח וכורכום ונניח בצד.
  • בסיר גדול ורחב נרתיח כ-2 ליטר מים וכף מלח.
  • נשטוף 4 כוסות אורז ( במתכון משתמשים בבסמטי), ונשפוך למים הרותחים.
  • נערבב בכף מחוררת עד שהמים מתחילים לרתוח שוב.
  • ננמיך את הלהבה ונבשל 5 דקות. נשפוך את האורז למסננת ונשטוף היטב את הסיר.
  • נחמם בסיר 1 ס"מ של שמן מתובל במעט כורכום. נניח פרוסות תפוח אדמה (בעובי 1 ס"מ) או פרוסות בצל ונטגן (רק צד אחד) עד להזהבה.
  • נשפוך מחצית מכמות האורז על תפוחי האדמה ואז נשפוך על האורז מחצית מכמות האפונה המטוגנת.
  • נשפוך את האורז הנותר ומעליו את האפונה שנשארה.
  • ניצוק רבע כוס שמן וחצי כוס מים על האורז. נכסה את הסיר במגבת נקייה בהירה ומעליה מכסה.
  • נעביר ללהבה הקטנה ביותר, ונבשל חצי שעה.

שאלות ותשובות

שאלה:  מספיק חצי שעה של בישול?
תשובה: כן, האורז מתבשל מהאדים שנכלאים בסיר.

שאלה: האורז שאת שמה בסיר כבר מבושל?
תשובה: בתחילת הבישול הוא לא מבושל. בחלק השני הוא מבושל חלקית. 

שאלה: מה יקרה אם נצמצם שמן?
תשובה: השמן נותן לתפו"א להיות במרקם של צ'יפס קריספי. 

שאלה: .אבל איפה השמיר?
תשובה: ניתן להוסיף לשדרוג. 

 


 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Advertisements