מתכון באדיבות: אילנה טל – למצוא גם באינסטגרם
מתכון: עוגת פחזניות גורפת מחמאות
אופן הכנה
כוס: ספל עם ידית
כוס מים או חלב או חצי חצי
100 גרם חמאה או מחמאה
כף סוכר
קורט מלח
כוס קמח
רבע כפית אבקת אפייה
3 ביצים
מילוי קרם פטיסייר (אפשרי)
חצי ליטר חלב
3 חלמונים
חצי כוס סוכר
1 סוכר וניל
2 כפות קמח
חצי כף קורנפלור
100 גרם חמאה
שמנת מתוקה
1 פודינג וניל
אופן הכנה
- בסיר רחב נרתיח: כוס מים או חלב או חצי חצי, 100 גרם חמאה או מחמאה, כף סוכר, קורט מלח. עד לרתיחה. החמאה צריכה להינמס לפני שהמים ירתחו אז יש לחתוך אותה לקוביות לפני שנכניס לסיר
- נוסיף כוס קמח , רבע כפית אבקת אפייה, ונערבב מיד עד לקבלת כדור בצק
- נכבה אש ונעביר לקערת המיקסר עם וו גיטרה, נערבל 3 דקות לקירור עדין ואז נוסיף לסירוגין 3 ביצים
- נעביר לשק זילוף עם צנטר משונן ונעצב בצורה הרצויה או כפי שמכינים בתמונה
- נכניס לאפייה לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות, הסוד הוא לא לפתוח את התנור ב-25 הדקות הראשונות אחרת הפחזניות יפלו
- לאחר 25 דקות נבדוק אם הפחזניות קיבלו צבע זהוב ונוציא מהתנור. אם הן בהירות נשאיר עוד 5 דקות
- נכין קרם, נמלא ונפדר באבקת סוכר
- להכנת הקרם: נביא לכמעט רתיחה חצי ליטר חלב
- בינתיים בקערה נערבב 3 חלמונים, חצי כוס סוכר, 1 סוכר וניל, 2 כפות קמח, חצי כף קורנפלור. נערבב טוב טוב עד איחוד
- כשהחלב חם נוסיף פנימה הכל ונערבב בעזרת מטרפה ידנית כל הזמן כ-10 דקות עד שמסמיך.
- נוסיף 100 גרם חמאה ונכבה את האש. נערבב טוב טוב עד שהחמאה נבלעת.
- נקרר ואז כשקר נקציף שמנת מתוקה עם 1 פודינג וניל ונערבבים יחד עם הפטיסייר
שאלות ותשובות
שאלה: איך לא צנחו לך אחרי האפייה?
תשובה: תנסי אל תתיאשי תראי שתצליחי. פשוט אל תפתחי תנור 25 דקות ראשונות
שאלה: טורבו או אפיה רגילה שני פסים?
תשובה: עדיף רגילה.
שאלה: צלמי לי בבקשה את הצנטר שהשתמשת בו?
תשובה: כזה.
פוסט מקורי: כאן
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: רוזלך נוטלה – כמו של לנדוור
- מתכון: חצ'פורי – מאפה גבינות משגע
- מתכון: בצק שמרים טעים רך עם מילויים שונים