מתכון באדיבות: רבקה סחראי – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: פיתות ביתיות – מתכון פשוט וקל
מצרכים
1 קג קמח
2 כפות שמרים
3 כפות סוכר
2 כפות שמן
1 כף מלח
3 כוסות מים פושרים
אופן הכנה
- מכינים בצק מהמצרכים ונותנים התפחה של שעה וחצי
- לרדד לעיגולים את הפיתות להניח לתפיחה חוזרת על נייר אפייה לכסות במגבת ל 20 דק'.
- אופים או במחבת רגיל / חשמלי או סיר כזה.
שאלות ותשובות
שאלה: אפשר לאפות בתנור?
תשובה: לא מצליח בתנור, יוצא קצת יבש גם.
שאלה: אפשר לעשות מהבצק חלה?
תשובה: כן רק תוסיפי ביצה ועוד קצת שמן.
שאלה: הנחת את הסיר על הכיריים בנוסף לחשמל?
תשובה: כן.
שאלה: המכשיר שאת אופה בו קיים לכיריים אינדוקציה?
תשובה: לא מתאים לאינדוקציה. הבנתי שלאינדוקציה יש סירים ומחבתות שמתאימים להם. אצלי כיריים חשמליים רגילים.
שאלה: כמה פיתות יוצאות מ1 קג קמח?
תשובה: 15.
שאלה: את שמה את הבצק על הרשת (כי לי יש רשת בתוך הסיר) או על התחתית של הסיר
תשובה: על התחתית .. תוציאי את הרשת.
שאלה: אבל יש סיר כזה מנירוסטה?
תשובה: לא ניסיתי נירוסטה. אצלי מאלומיניום יוצא מוצלח.
שאלה: אופים בגריל. וגם על הגז?
תשובה: כן אצלי הכיריים חשמליים לא אינדוקציה.
שאלה: האם אפשר להקפיא?
תשובה: כן בהחלט למקפיא.
שאלה: על איזה אש בגז?
תשובה: בינונית נמוכה.
תשובה:
תמונות ותגובות מהגולשים:
- ברטה בן דוד: "יכולה גם במחבת הכנתי אתמול יצא נהדר."
- שרית עובדיאן: "מהמם"
- גילה עאייש: "אלופה אין על הסיר הזה גם אני הכנתי הבוקר"
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: לחמניות שום ועשבי תיבול
- מתכון: חלה לשבת (כולל סרטון קליעת חלה)
- מתכון: מאפה בצק עלים במילוי שוקולד
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!