ארוחות צהרייםמתכוני עוף

עוף חמוץ מתוק בטמפורה

מתכון באדיבות: איילת ממן – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוף חמוץ מתוק בטמפורה

הכנת הרוטב

לרוטב נקח מחבת גדולה – בינונית ונטגן במעט שמן 1 גמבה/פלפל שושקה(מומלץ יותר) חתוך לרצועות/קוביות קטנות קטנות, עד שהתרכך היטב להוסיף 3 שיני שום כתוש, כוס חד פעמי רוטב צ’ילי מתוק, מלח ופלפל שחור גרוס, ולסחוט חצי לימון, להוסיף שומשום לבן ולתת להכל לבעבע לטעום ולהוסיף אם משהו חסר (ניתן להוסיף גם מעט דבש) לכבות או לשם על אש נמוכה מאוד שהרוטב לא יתאדה מידי,


הכנת הבשר

לחתוך פרפר חזה עוף לקוביות בינוניות (לא גדולות מידי) ולהמליח מעט, לערבב בקערה כוס וחצי חד פעמי לשתייה קרה קמח עם חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור גרוס ופפריקה מתוקה, להוסיף ביצה ולהוסיף כוס סודה קרה מאוד בהדרגה (אולי תצטרכו קצת פחות מכוס, להוסיף ולערבב עם מטרפה עד שיש בלילה מעט סמיכה לא מידי) לעשות את הבלילה סמוך לטיגון ולא מראש, לקחת סיר קטן ולשים שמן בנדיבות שיהיה טיגון עמוק, לטבול את החזה עוף בטמפורה ומיד לשמן לטגן עד להזהבה וישר מהטיגון להעביר לרוטב שהכנו לערבב שתי דק שהרוטב יספג, מומלץ לאכול עם אורז לבן /מוקפץ,

שאלות ותשובות

שאלה: האם זה יוצא חריף מדי?
תשובה: אין פה שום דבר חריף, יוצא מתקתק מהצ’ילי המתוק.

עוד מתכונים מבוקשים:


עוף חמוץ מתוק בטמפורה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker