מתכון באדיבות: איילת ממן – קרדיט על שיתוף המתכון.
מתכון: עוף חמוץ מתוק בטמפורה
מצרכים
כוס: כוס חד פעמי קר
שמן
גמבה/פלפל שושקה
שום
רוטב צ’ילי מתוק
מלח , פלפל שחור גרוס
לימון
שומשום לבן
דבש (אפשרות)
חזה עוף פרפר
קמח
פפריקה מתוקה
ביצה
סודה קרה
טמפורה
אופן הכנה
- נתחיל ברוטב: ניקח מחבת גדולה / בינונית, ונטגן במעט שמן עם 1 גמבה/פלפל שושקה(מומלץ יותר) שנחתוך לרצועות/קוביות קטנות קטנות, עד שמתרכך היטב נוסיף 3 שיני שום כתוש, כוס חד פעמי רוטב צ’ילי מתוק, מלח ופלפל שחור גרוס, ונסחוט חצי לימון ונוסיף שומשום לבן. לתת להכל לבעבע ואז נטעם ונוסיף אם משהו חסר (ניתן להוסיף גם מעט דבש). נכבה או נשים על אש נמוכה מאוד שהרוטב לא יתאדה מידי.
- כעת נעבור לעוף: נחתוך פרפר חזה עוף לקוביות בינוניות (לא גדולות מדי) ונמלח מעט
- אחרי זאת נערבב בקערה כוס וחצי קמח עם חצי כפית מלח, מעט פלפל שחור גרוס ופפריקה מתוקה.
- נוסיף ביצה ונוסיף כוס סודה קרה מאוד בהדרגה (אולי תצטרכו קצת פחות מכוס, נוסיף ונערבב עם מטרפה עד שיש בלילה מעט סמיכה לא מדי) נעשה את הבלילה סמוך לטיגון ולא מראש.
- ניקח סיר קטן ונשים שמן בנדיבות שיהיה טיגון עמוק, נטבול את החזה עוף בטמפורה ומיד נשמן ונטגן עד להזהבה.
- ישר אחרי טיגון נעביר לרוטב שהכנו ונערבב שתי דקות כך שהרוטב נספג.
שאלות ותשובות
שאלה: כתבת פרפר חזה עוף, אי אפשר חזה עוף רגיל?
תשובה: זה עוף פרוס בד”כ כבר דק מידי ולכן עדיף פרפר ואז ניתן לחתוך קוביות שיש להן בשר.
שאלה: יתאים גם עם כנפיים קטנות?
תשובה: כנפיים אני ממליצה לא לעשות עם בלילת הטמפורה, לקמח את הכנפיים ולטגן היטב ואז ישר לרוטב יוצא מצוין.
שאלה: האם זה יוצא חריף מדי?
תשובה: אין פה שום דבר חריף, יוצא מתקתק מהצ’ילי המתוק.
עוד מתכונים מבוקשים:
- מתכון: צלי בקר עם תפוחי אדמה
- מתכון: סלמון בתנור עם עשבי תיבול
- מתכון: חזה עוף ממולא בפסטו בתנור
הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!