| | | | |
אם גם אתם מתלבטים בין להכין עוגת שוקולד או גבינה לשבת הקרובה, אז העוגה המדהימה הזאת היא בדיוק בשבילכם! פאי שוקולד וגבינה פאדג' שהוא הטוב שבשני עולמות, שמכינים בקלי קלות – בלי להוציא מיקסר, רק לערבב ולתנור. מכינים משילוב שכבת פאדג' שוקולד עשירה עם שכבת גבינה רכה וטעימה ומערבבים לצורות מהממות, שמים לאפייה ומקבלים תענוג במקסימום טעם ומינימום עבודה.
 
 

מתכון באדיבות: נירית טיירי – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת גבינה ושוקולד פאדג'

מצרכים 

תבנית: תבנית פאי קוטר 24
כוס: כוס חד פעמי של שתיה חמה

לפדאג' השוקולד
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
3/4 כוס קמח
2 ביצים

לשכבת הגבינה
1 גבינה לבנה 5/9% (250 גרם)
1 שמנת חמוצה
2 כפות פודינג וניל
2 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
1 ביצה 


אופן הכנה 

  • נמיס את השוקולד והחמאה בבן מארי או במיקרו
  • נוסיף את הסוכר והסוכר וניל ונערבב טוב, כשהתערובת חמה ככה הסוכר נמס פנימה.
  • נחכה טיפה שיתקרר ואז נוסיף את הביצים, נערבב טוב טוב עד שהן נבלעות. נוסיף לאט לאט את הקמח עד שגם הוא נבלע
  • נשמן תבנית פאי קוטר 24 ולשפוך את שכבת השוקולד
  • לערבב טוב טוב את כל המצרכים לשכבת הגבינה. ונשפוך מעל שכבת השוקולד באמצע
  • ועם קיסם ליצור צורות ולערבב בין השכבות. אבל לשמור על שוליים שוקולד לפאי
  • נאפה 25-30 דקות בחום 180 מעלות
  • נעביר ישר למקרר לשעה לפחות ולזלול

שאלות ותשובות

שאלה: האם תבנית מתפרקת מתאימה פה או שהבלילה תשפך לי?
תשובה: כן תבנית מתפרקת מתאים גם אני עשיתי. 

שאלה: מה אפשר לשים במקום קורנפלור?
תשובה: קמח. 

שאלה: האם ניתן להמיר את הגבינה בגבינת שמנת?
תשובה: כן אפשרי. 

שאלה: קמח רגיל או תופח?
תשובה: רגיל. 

שאלה: אפשרי גם שוקולד חלבי או רק מריר?
תשובה: אפשר שוקולד חלבי גם טעים.

שאלה: גביע שמנת חמוצה קטן או גדול?
תשובה: רגיל.

שאלה: כמה זמן אפשק לשמור את העוגה במקרר ? נשמרת 3 ימים?
תשובה: כן נשמרת. 

שאלה: מה אפשר לשים במקום שמנת חמוצה?
תשובה: אפשר עוד קופסא גבינה. 

שאלה: חייבת תבנית פאי ? או שאפשר בתבנית 24 רגילה?
תשובה: אני חושבת שאפשר אבל תצא פחות יפה. 

שאלה: מה אפשר במקום חמאה?
תשובה: מחמאה. 

תמונות ותגובות מהגולשים: 

עוד מתכונים מבוקשים:

פאי שוקולד וגבינה

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

24 Comments

  1. כשכותבים כוס חד פעמית לשתיה חמה.. על איזה גודל מדובר (אצלי הכוסות החד פעמיות לשתיה חמה גדולות)

    1. היי יעל,
      לא משנה באיזה גודל תבחרי, העיקר שתעשי באותה כוס שימוש לכל אורך המתכון בלי להחליף אותה.
      בהצלחה 🙂

    1. היי מור,
      שופכים את שכבת הגבינה על שכבת הפאדג' באמצע ואז מכניסים לאפייה.
      בהצלחה 🙂

  2. הי! הבת שלי מכורה לנוטלה )האמת שירשה ממני(. האם ניתן להחליף ממרח נוטלה במקום השוקולד מריר באותו תהליך בדיוק?

    1. היי טל!
      אפשר להחליף בנוטלה, אבל אנחנו ממליצים להוריד את כמות הסוכר בחצי כדי שהתוצאה לא תהיה מתוקה מדי.
      מקווים שהצלחנו לעזור 🙂

    1. היי ורד, היינו ממליצים להמיר דווקא למחמאה לקבלת מרקם הכי דומה למקור. אם אין אז אפשר לנסות שמן כ 85 מ"ל (קצת פחות מחצי כוס). בהצלחה!

    1. היי רחל, – אפשר להחליף פודינג בקורנפלור ביחס 1:1,תוסיפי גם שקית סוכר וניל או תמצית וניל, בהצלחה!

      1. היי צחי, את שכבת השוקולד נוצרת שכשופכים את התערובת השוקולדית כמו בתמונה שמצורפת מתחת למתכון, וגם בקישור כאן

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *