עוגיות

עוגיות שומשום פריכות – שומשומיות

חטיף שגם בריא וגם טעים? אין מצב שלא מכינים! שומשומיות טעימות ומתוקות שהכי כיף להכין אותם בגרסה ביתית כך שאפשר גם לגוון עם שבבי שקדים או מה שמתחשק, מכינים בקלי קלות בקערה אחת ובעבודה מינמלית ופשוטה, שמים לאפייה לקבלת נשנוש נחמד שהכי מתאים לצד קפה שחור או תה חם.

 

מתכון באדיבות: אילנה לוי – קרדיט על שיתוף המתכון.

מתכון: עוגיות שומשום פריכות – שומשומיות

מצרכים 

כוס מידה: כוס מידה אוניברסלית (חם)

5 כוסות שומשום (800 גרם בערך)
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום
1 כוס קמח תופח או כוס קמח רגיל
כפית אבקת אפיה
1 סוכר וניל
3 ביצים
1 כף תמצית וניל
1 כפית רום
3/4  כוס שמן.

אופן הכנה

  • בקערה נערבב ביחד את השומשום, 1/2 כוס סוכר לבן ו – 1/4 כוס סוכר חום, 1 כוס קמח תופח או כוס קמח רגיל וכפית אבקת אפיה, 1 סוכר וניל, 3 ביצים, 1 כף תמצית וניל, 1 כפית רום, 3/4 כוס שמן.
  • נערבב היטב את התערובת ואז נשטח בידיים רטובות ומעט משומנות על נייר אפייה משומן. נשטח לעובי של 1 ס”מ. 
  • נחתוך בגלגלת או סכין ריבועים או מעויינים. התערובת מספיקה ל-2 תבניות של התנור. נאפה ב-170 מעלות כ – 30 – 35 דקות או עד שיזהיב מעט.
  • מיד כשנוציא מהתנור, נעבור עם הגלגלת על החיתוכים שעשינו.

שאלות ותשובות

שאלה: אפשר להכין עם סוכרזית?
תשובה: את מוזמנת לנסות עם סוכרזית, לא ניסיתי.

שאלה: חייבים קמח?
תשובה: במתכון הזה כן.

שאלה: האם את קולה את השומשום לפני?
תשובה: לא אין צורך לקלות את השומשום הוא נאפה בתנור.

עוד מתכונים מבוקשים:

עוגיות שומשום

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker