| | |

עוגת שיש טעימה וקלה להכנה

עוגת שיש מדליקה למראה, קלה להכנה, אוורירית וטעימה שכל האורחים יחמיאו!
בהשראת: אלה לבייב
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים

עוגת שיש טעימה והכי קלה להכנה שתמצאו ברשת! עוגה מרהיבה למראה, טעימה ומושלמת להגשה בכל עת!

מי שמכיר אותי יודע שאני מאוד אוהבת לאפות עוגות ושבכל פעם שבאים לבקר אותי אורחים תמיד יש לי איזו עוגה טעימה ומדליקה למראה להגיש לצד הקפה.

אחת העוגות שאני הכי אוהבת להכין היא עוגת שיש טעימה. העוגה סופר קלה להכנה ואפילו כיפית!

להוציא את קלות ההכנה שלה, זו עוגה שנדיר למצוא מישהו שלא יאהב. היא תמיד קולעת בדיוק לטעמם של האורחים! 

עוגת שיש טעימה וקלה להכנה
צילום: אלה לבייב

למה באמת כדאי לכם: עוגת שיש טעימה

  • הכי קלה שיש להכנה, 2 קערות, שני ערבובים ויש לכם עוגה אליפות בתנור!
  • עוגה מדליקה למראה שכיף להכין ויותר כיף להגיש!
  • אין אדם שלא יתחבר לטעם ולמרקם של עוגה נפלאה כזו!
  • העוגה המושלמת להגשה לאורחים בכל עת!

שורה תחתונה: אין יותר כיף ממתכונים שכיף להכין, כיף להגיש וכיף לאכול! העוגה הזו היא כיף אחד גדול!

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגת שיש טעימה וקלה להכנה

עוגת שיש מדליקה למראה, קלה להכנה, אוורירית וטעימה שכל האורחים יחמיאו!
ציון 4.56 על ידי 9 דירוגים
לדרג
באדיבות: אלה לבייב

ציוד

כוס מידה: כוס חד פעמי קר

המצרכים

  • 1 ביצה
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
  • 1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
  • 1 כוס מיץ תפוזים
  • ¾ כוס שמן
  • 2 כוסות קמח

אופן ההכנה

  • מכינים 2 בלילות ב 2 קערות.(הכמויות הם לבלילה אחת, תכפילו כמויות!)
  • לערבב טוב טוב כל המצרכים ואז להוסיף לאחת הקערות 2 כפות קקאו ומערבבת.
  • לוקחים תבנית אפיה משמנים אותה
  • שופכים לתוכה קצת מהבלילה הלבנה ואז עליה קצת מהבלילה הכהה וכך הלאה עד שמסתיימות הבלילות.
  • את הצורה עושים עם שיפוד מעץ מהקצה של התבנית למרכז ואח"כ מהמרכז לקצה של התבנית.
  • לאפות על 180 מעלות 40 דקות (לבדוק עם קיסם עץ).
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגת שיש 

אם לא אכפיל כמויות לא יצא טוב?
חייב להכפיל כמויות.
בסה"כ 4 כוסות קמח זה לא סמיך מדי ? איך יוצא ככה אוורירי?
כוסות חד פעמי קר, זה לא דומה לארבע כוסות מדידה.
אם מותרים על התפוזים?
אפשרי תוסיפי מים.
ביצה אחת לתבנית חד פעמית גודל רגיל?
ביצה אחת לכל קערה.

הבמה כולה שלכם:
עוגת שיש טעימה וקלה להכנה
צילום: נועה אמינוב

"יצא לי מושלםםם אפילו תוסיפו עוד סוכר
תודה אלה !"
נועה אמינוב

עוגת שיש טעימה וקלה להכנה
צילום: אילנית בהם

"יצאה לי מעולה. תודה על מתכון פשוט ומהמם!"
אילנית בהם

עוגת שיש טעימה וקלה להכנה
צילום: אורית ורונן מדמון

"מתכון מעולה תודה אלה לבייב יצא מושלם!"
אורית ורונן מדמון

רק עוד דבר אחד אחרון!

הקפה של הבוקר הוא לא אותו דבר בלי פרוסה מתוקה ליד – מסכימים?

מקור: אלה לבייב

 

מה דעתך על אלה?

19 תגובות

      1. עשיתי לפי המתכון ושמתי התנור 40 דקות על 180 שמתי קיסם והוא יצא יבש ופתחנו את העוגה היא הייתה נוזלית ולא אפויה במרכז העוגה בעיקר. מה לעשות?

        1. כדאי לבדוק עם קיסם במרכז העוגה בדרך כלל וזה נותן אינדקציה יותר מדיוקת לגבי רמת העשייה. בפעם הבאה שנקלעים למצב כזה אפשר לכסות את העוגה בנייר אלומיניום, להנמיך את הטמפרטורה של התנור ולהמשיך לאפות. בהצלחה בפעם הבאה!

  1. איך את שופכת את הבלילות? מקערה? כי זה נוזל על הקערה ומלא ליכלוך ועם שקית זילוף זה גם נוזל החוצה בזמן שאני מניחה למשל את הביללה הלבנה אז בזמן שאני אשתמש בבלילה הומה הלבנה תיזל

    1. זמן האפייה יכול להשתנות קלות בין תנור לתנור, לשם כך מומלץ לבדוק עם קיסם עץ באמצע העוגה. שמחים שיצא טעים בכל זאת, בהצלחה בפעם הבאת!

    1. היי אמיליה, אפשר ביצה M או L. מה שיש. העיקר ביצה אחת.
      בהצלחה ובתיאבון ♥
      צוות מתוקים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?