|

עוגיות טחינה ב 5 דקות

עוגיות טחינה אלה ישגעו אתכם ויגרמו לכם לשקול את ההעדפות שלכם מחדש!
בהשראת: אורה ארגוב
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
עוגיות טחינה ב 5 דקות

עוגיות טחינה באחד המתכונים הקלים ביותר. גם אם לא אוהבים חלבה,

עוגיות טחינה אלה ישגעו אתכם ויגרמו לכם לשקול את ההעדפות שלכם מחדש!

מכינים מבצק נעים שדוחפים לתוכו אגוזים/שקדים/בוטנים שמשדרגות את הטעם.

עוגיות נימוחות ומעולות במיוחד ליד כוס תה חם, על חוויה כזאת אי אפשר לוותר!

עוגיות טחינה ב 5 דקות
צילום: אורה ארגוב

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגיות טחינה ב 5 דקות

עוגיות טחינה ב 5 דקות

עוגיות טחינה אלה ישגעו אתכם ויגרמו לכם לשקול את ההעדפות שלכם מחדש!
ציון 4.25 על ידי 8 דירוגים
לדרג
כמות 30 עוגיות
באדיבות: אורה ארגוב

ציוד

כוס מידה: כוס חד פעמי שקוף

המצרכים

  • 1 חבילה מזולה (200 גרם)
  • אבקת סוכר (100 גרם )
  • 1 כוס טחינה (180 מ"ל)
  • 3 כוסות קמח מנופה (420 גרם)
  • ½ כפית אבקת אפיה
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)

אופן ההכנה

  • נלוש לבצק רך ונעים, נרפד תבנית בנייר אפיה.
  • ליצור כדורים קטנים, נדחוף אגוז או שקד או בוטן או כלום בעזרת הבוהן.
  • נאפה עד הזהבה בערך 20 דקות על 180 מעלות.
  • נצנן ונפדר באבקת סוכר.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.

 


שאלות נפוצות: עוגיות טחינה ב 5 דקות

מה אפשר לשים במקום מזולה כדי שיהיה פרווה?
מזולה זה פרווה.
אפשר להחליף בשמן קוקוס במקום החמאה?
כן, תחליף מצוין.
אפשר להכין עם קמח תופח ?
כן בהחלט.
יש תחליף לסוכר אני סוכרתית?
כן, שימי חצי כוס סטביה.
אפשר לשים שמן במקום המרגרינה?
מומלץ לא להחליף.
עוגיות טחינה ב 5 דקות
צילום: אורה ארגוב

רק עוד דבר אחד אחרון!

חידשתם מלאי עוגיות ליד הקפה? מה עם זה של שבוע הבא?

עוד מתכונים מעניינים באתר

עוד מתכוני עוגיות קלים ומובחרים שתמיד ימתיקו לכם את הפסקת הקפה מחכים למטה. אל תהססו, אל תפספסו!

 

 

מקור: אורה ארגוב

 

Similar Posts

14 Comments

    1. היי טלי,
      כוס של 180 מ"ל זו כוס חד פעמית לשתייה קרה. את יכולה להכין עם כוס מדידה אוניברסלית, רק כדאי להוסיף כפית אבקת אפייה במקום חצי.
      בהצלחה!

    1. היי אושרת,
      תודה על התגובה שלך ושאת משתפת אותנו בחוויה הזו.
      מאחר שמתיקות זה עניין של טעם לא נוכל לתקן את המתכון, אך מי שייכנס יוכל להתרשם מהתגובה שלך ולהחליט אם הוא רוצה להוסיף.
      שוב תודה 🙂

    1. היי שירלי,
      תודה רבה על הפרגון, מעריכים את זה!
      מהמתכון יוצאות כ-24 עוגיות, פלוס מינוס.
      בהצלחה 🙂

    2. שלום לא ברור עניין הטחינה. מדובר הטחינה גולמית או טחינה שהוספתי לה מים? בכל מקרה הכנתי עכשיו אותן. שמתי כוס טחינה גולמית ללא מים מקווה שיצא בסדר. הריח נפלא,מחכה שיתקררו

      1. היי אורלי,
        מדובר בטחינה גולמית. אם היה צריך להוסיף מים זה היה מצוין במתכון 🙂
        קיבלת את ההחלטה הנכונה, מחכים לעדכון איך יצאו העוגיות!

  1. אני מאוד רוצה להכין את העוגיות.
    מה שלא ברור לי תמיד במתכונים שמציינים כוס חד פעמית.
    גם לכוסות החד פעמיות השקופות יש גדלים, יש נמוכים ויש גבוהים, מדוע אי אפשר להשתמש בכוס מידה אוניברסלי?

    1. היי גל,
      מתנצלים על חוסר הבהירות, עידכנו את המתכון והוספנו לו את הכמויות המדויקות של הקמח והטחינה.
      בהצלחה 🙂

    1. אפשר לנסות את אותה כמות, רק לחמם את השמן קוקוס קודם שיהיה נוזלי כמו שתן רגיל כשמוסיפים. בהצלחה!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?