אתם עומדים להתאהב בעוגה פשוטה וטעימה זו. עוגת קרמבו עשירה שהיא השילוב המושלם בין שוקולד לוניל, יוצאת גם טעימה במיוחד וגם קלה במיוחד, מכינים מבסיס שוקולדי עשיר ומעליו שכבת קצפת וניל מלטפת ולבסוף מזגגים מוס שוקולד מבריק. עוגת הקרמבו היא העוגה המושלמת להכין לילדים בקלי קלות שתשפר להם את מצב הרוח אחרי יום ארוך של בית ספר.
מתכון באדיבות: תהילה לוי‎ – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת קרמבו הכי פשוטה והכי טעימה!

מצרכים 

תבנית: תבנית בינונית (חד פעמית)

3 ביצים
כוס סוכר
כוס מים רותחים
כוס שמן
2 כוסות קמח תופח
2 שקיות סוכר וניל
כוס שוקולית

לקצפת:
2 שמנת מתוקה
1 אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס חלב

לציפוי השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
חצי חבילת שוקולד חלב
שמנת מתוקה


אופן הכנה 

  • נקציף חלבונים עם כוס סוכר
  • בקערה שנייה: את הצהובים נקציף יחד עם כל החומרים לפי הסדר: סוכר וניל, מים, שוקולית, שמן, ולבסוף קמח.
  • ניקח את מקצפת הלבנים בקערה הראשונה ונקפל לתוך תערובת השוקולד שבקערה השנייה בתנועות עטיפה עד לאיחוד
  • לצקת לתבנית בינונית (חד פעמית) ונכניס לתנור ל-175 מעלות למשך 40 דקות, לשים את הקצפת עד שהעוגה מצטננת ומעל את השוקולד המומס.

שאלות ותשובות

שאלה: יש מצב את מצלמת תתבנית שעשית בה?
תשובה: זו התבנית. 

שאלה: אם אני רוצה שהעוגה תהייה פרווה במה אני יכולה להחליף את החלב?
תשובה: בשום דבר אפשר גם בלי חלב.

שאלה: מה זאת אומרת לקפל?
תשובה: הכוונה היא להעביר את הקצף לתוך בלילת השוקולד ולערבב בתנועות רחבות ועדינות שבהן את כאילו עוטפת את הבלילה הקלה בכבדה, בתנועות קיפול, עד שהן מתאחדות.

שאלה: איך את מכסה את העוגה כשאת שמה במקרר עם נייר כסף ? זה לא נדבק לקרם השוקולד?
תשובה: עם נייר כסף ותכניסי קיסמים זה לא יגע בשוקולד. 

 

עוד מתכונים מבוקשים:


הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

Similar Posts

2 Comments

  1. הכנתי את העוגה אתמול ממש לפי ההוראות והשכבה האחרונה של השוקולד עדיין מימית מה אפשר לעשות?

    1. היי נוי, את מוזמנת לנסות לקרר את העוגה, ואם עדיין לא מתייצבת שכבת השוקולד אז להפחית מהנוזלים פעם הבאה, בהצלחה ובתיאבון!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *