מתכונים לשבועותעוגות

עוגת שמנת אגוזים וקינמון

מתכון באדיבות: פני עסור – קרדיט על שיתוף הפעולה ושיתוף המתכון.

מתכון: עוגת שמנת אגוזים וקינמון

כוס מידה של 250 מ”ל 
תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק ממתכת (או 3 חד”פ) או תבנית עגולה 24\26 ס”מ  – לרפד בנייר אפייה

מצרכים 

4 ביצים גדולות
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
2 מיכלים שמנת חמוצה 15% (סה”כ 400 מ”ל)
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח

לתערובת אגוזים וקינמון:
100 גרם חמאה מומסת
1 כף גדושה קמח
1/2 כוס סוכר חום כהה
1 כפית קינמון
1 כוס אגוזים קצוצים (פקאן\ מלך)


אופן הכנה 

לחמם תנור ל-180 מעלות.
לתערובת אגוזים וקינמון:

לערבב את ביחד את החמאה, הקמח, סוכר חום כהה וקינמון. את האגוזים לשמור בינתיים בצד.
לעוגה:

בקערה מיקסר עם בלון הקצפה, לשים את הביצים והסוכר ולהקציף עד שנהיית תערובת תפוחה ובהירה כ-3-4 דקות.
על מהירות נמוכה להוסיף את השמן בהדרגה. להוסיף את השמנת החמוצה ותמצית ווניל ולערבב לתערובת אחידה.
להוסיף את הקמח, אבקת אפייה ומלח ולערבב רק עד שכמעט נהיית תערובת אחידה.
בעזרת לקקן לקפל את תערובת העוגה לתערובת אחידה ולא מעבר לזה.
לשפוך את תערובת העוגה לתבנית. לקחת כ-4-3 כפות גדושות מתערובת הקינמון ולזלף על העוגה. בעזרת כף ליצור מערבולות של קינמון בתוך תערובת העוגה (ראה בסרטון).
לשפוך את האגוזים הקצוצים לתוך תערובת הקינמון שנשארה בקערה ולערבב היטב.
בעזרת כף לפזר בעדינות את תערובת האגוזים והקינמון על פני העוגה באופן אחיד.
להכניס לתנור לאפייה של חצי שעה או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
לתת לעוגה להצטנן לגמרי ולחלץ מהתבנית.0

שאלות ותשובות

שאלה: מה הכוונה ב 3 תבניות חד פעמי?
תשובה: ל 3 תבניות ארוכות של אינגליש קייק חד פעמיות.

עוד מתכונים מבוקשים:

 

הכנתם? בתיאבון, נשמח אם תעלו תמונה לסטורי ותתייגו אותנו, ואל תשכחו לספר לנו איך יצא בתגובות למטה!

תגיות

מתכונים דומים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button
Close
Close

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker