| |

עוגיות שמרים שושנים

שושני שמרים מהממות וטעימות במיוחד, במילוי קינמון אבל הפעם הם באים עם הפתעה ונילית ומלטפת בפנים!
בהשראת: חני קונאשוילי
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
עוגיות שמרים שושנים בקרם וניל

עוגיות שמרים שושנים  – עם מתכון כזה מושלם, אין סיכוי שלא יצאו לכם מאפים מעלפים!

שושני שמרים מהממות וטעימות במיוחד,

אנו רגילים לפגוש שושנים אלה במילוי קינמון אבל הפעם הם באים עם הפתעה ונילית ומלטפת בפנים.

אין כמו שושנים אלה כדי למלא את הבית (ואת החצר) בריח מדגדג באף שיעשה לכם חשק לחסל,

הטעות היחידה שמלכתחילה לא מכינים כפול וזה נגמר מהר מדי.

עוגיות שמרים שושנים בקרם וניל
צילום: חני קונאשוילי

אהבתם את המתכון? ספרו לכולם!

דרגו את המתכון כאן

אז איך מכינים?

 

עוגיות שמרים שושנים בקרם וניל

עוגיות שמרים שושנים

שושני שמרים מהממות וטעימות במיוחד, במילוי קינמון אבל הפעם הם באים עם הפתעה ונילית ומלטפת בפנים!
ציון 4.63 על ידי 8 דירוגים
לדרג
כמות 2 רולדות
באדיבות: חני קונאשוילי

ציוד

תבנית אינגליש קייק

המצרכים

  • 1 קילו קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס שמן
  • 3 ביצים
  • ½1 כוסות סוכר
  • 2 כוסות מים

מילוי וניל:

  • ¾1 כוס חלב קר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 חבילת פודינג וניל (80 גרם)

לסירופ:

  • ½ כוס מים
  • ¼ כוס סוכר
  • 2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)

אופן ההכנה

  • נערבב שמרים וקמח ונוסיף את הביצים, שמן, סוכר, והמים. נלוש היטב כמה דקות.
  • נשים בשקית את הקערה ונתפיח לשעה.
  • נוריד נפח ונחלק ל-4 כדורים.
  • נרדד למלבן ונמרח מילוי ואז נגלגל לרולדה. אפשר לפזר מלמעלה שוקולד צ'יפס. לא חובה.
  • כל רולדה נחתוך בגודל הרצוי. במתכון חותכים ל-5 חתיכות.
  • נסדר על נייר אפייה או באינגליש קייק משומן עם מעט מרווחים כי זה תופח.
  • נמרח ביצה מהולה במעט מים וכפית סוכר.
  • נתפיח כ-20 דקות.
  • נאפה ב-170 מעלות. אני אופה בטורבו. עד לקבלת צבע זהוב.
  • איך שהן יוצאות נבריש בסירופ פעמיים.
נסית את המתכון ואהבת אותו? כתבו לנו חוות דעת עליו בתגובות למטה ואל תשכחו לדרג אותו! נשמח אם תשתפו אותו עם החברים ובני המשפחה.


שאלות נפוצות: עוגיות שמרים שושנים

את חותכת לפני האפייה את השושנים? המילוי לא נוזל?
חותכת וזה לא נוזל.
מה זה בבצק הרביעי?
בבצק הרביעי מרחתי שוקולד ופיזרתי קינמון.
האם אפשר להחליף במקום חלב מים וקצפת צמחית?
אפשר אבל עדיף מים לטעם טוב יותר.
לבשל את המילוי? או רק לערבב אותו ככה?
רק לערבב.

עוגיות שמרים שושנים בקרם וניל
צילום: חני קונאשוילי
עוגיות שמרים שושנים בקרם וניל
צילום: חני קונאשוילי

רוצים הזדמנות לככב באתר?! הגיבו למטה או שלחו לנו את התמונות שלכם למתכון!


רק עוד דבר אחד אחרון!

חידשתם מלאי עוגיות ליד הקפה? מה עם זה של שבוע הבא?

עוד מתכונים מעניינים באתר

מקור: חני קונאשוילי

 

Similar Posts

10 Comments

  1. מה גודל המלבן שמרדדים (4 מלבנים סהכ), מרדדים דק? עבה? רשום אינגליש קייק הכוונה ל-4 כאלה או ש-20 שושנים אמורות להיכנס באינגליש קייק?

    1. היי שלומית,
      מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים בגודלם, ומרדדים לעובי של ס"מ.
      במתכון זה משתמשים ב-2 תבניות אינגליש קייק עבור 2 רולדות.
      בהצלחה 🙂

    1. היי סימה,
      בוודאי, רק שימי 1/3 יותר חמאה מהכמות של השמן המופיעה במתכון ותני לה להגיע לטמפרטורת החדר.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

ניסית את המתכון? איך יצא?