והפעם בפינת המתכונים הקלילים שלנו מחכה לכם העוגה אולי הכי נוסטלגית ופשוטה שיש.
מתכון לעוגת שיש מהממת יפה טעימה וקלה מאוד.
עוגת השיש ידועה כאחת העוגות הכי ישנות והכי פשוטות שיש, הכנתה עורכת כ7 דקות עבודה ולתנור.
ותמיד יוצאת עוגה טעימה מאוד חמה מגרה ומפתה.
שילוב טעמים מהמם של תפוזים עם שוקולד יוצר הרמוניה מושלמת בפה וכל ביס יוצא פשוט טעים.
העוגה קלילה מאוד ומושלמת בבוקר או אחרי ארוחה לצד כוס קפה או תה, כאילו העוגה נולדה בשביל להשלים את חווית הקפה שלנו.
נסו בעצמכם ותופתעו מקלות הכנת העוגה וטעמה המדהים, בתאבון.
מתכון באדיבות: יפה דודיאן
תנו לאחרים הזדמנות לדעת מה אתם חושבים על המתכון

ציוד
המצרכים
- 6 ביצים
- 1 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 1 כוס מיץ תפוזים
- 2 כוסות קמח
- 1 שקית אבקת אפיה
- ¾ כוס שמן
- 3 כפות קוקוס
- 3 כפות שוקולית
אופן ההכנה
- להפריד את הביצים להקציף חלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
- לערבב בקערה את החלמונים השמן ומיץ התפוזים ולהוסיף לקצף.
- בזרם דק כשהמהירות נמוכה להוסיף את הקמח אבקת האפיה והקוקוס לערבב עוד דקה ולהפסיק את המיקסר.
- ולהמשיך לערבב בעדינות עד שאין גושים.
- להעביר חצי מהתערובת לכערה שניה להוסיף לה את השוקולית לערבב טוב.
הרכבת העוגה
- בתבנית משומנת לשים כל פעם מתערובת אחרת קצת מהלבן וקצת מהחום.
- לאפות 175 מעלות בערך 45 דקות עד שקיסם יוצא יבש (לא טורבו).
הכנת את המתכון? נשמח שתדרגי ותספרי לנו ולגולשות באתר על המתכון יותר ממוזמנות להגיב, לשאול או להעלות תמונות עם תוצאות המתכונים (נשמח מאוד). קחו חלק ותהיו שותפים ושותפות בספריית המתכונים של כולם.
שאלות נפוצות: להכנת עוגת שיש
שאלה: במה אפשר להחליף את השוקולית? | תשובה: את יכולה 2 כפות קקאו. |
שאלה: האם אפשר לאפות בתבנית מרובעת? איזה גודל? | תשובה: היום הכנתי במלבנית 26, אבל אפשר בכל תבנית 26, לא חשוב העיקר לא גדולה. |
מה חושבים על: מתכון עוגת שיש
-
ענת חרבי“מושלם הכי פשוטה והכי טעימה, שבת מבורכת”
-
לימור בוכריס“הכי טעימה”
-
שוש נקש״נראית אליפות”
הכנתם? נשמח לשמוע איך יצא בתגובות למטה!